Een miljoen fans volgden zijn vlucht naar Istanboel: Özil-gekte slaat toe bij Fenerbahçe

Premier League | Het is wellicht dé internationale transfer van deze wintermercato. Nadat hij op een zijspoor belandde bij Arsenal, bood Fenerbahçe Mesut Özil een uitweg aan. En het minste dat we kunnen zeggen, is dat de Turkse supporters van de club nu al gek zijn van de voormalige Duitse international.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alle voetballiefhebbers hadden maandag een glimlach op het gezicht. Mesut Özil, de voormalige spelverdeler van Schalke 04 en Real Madrid, kondigde zijn nakende aankomst aan in Turkije, bij Fenerbahçe. Supporters, analitici en liefhebbers wereldwijd verheugen zich om de Duitse oud-international op de Turkse velden te zien opdraven. Vooral de fans van de Gele Kanaries weten met hun collectieve euforie geen blijf.
 
Turkse fans in de zevende hemel
 
En iedereen weet: liefde maakt gek. Tot op zo’n punt dat de liefde mensen tot de meest waanzinnige dingen drijft. Zoals het traject van de vlucht van Mesut Özil volgen op Flightradar24. De website die in realtime het traject van commerciële – en privévluchten monitort, meldde op Twitter dat liefst 1 miljoen mensen de vlucht van Londen naar Istanboel – met Özil aan boord – gevolgd hebben.
 

Moeilijk om te achterhalen of de supporters van The Gunners onder de toeschouwers waren. Een ding is zeker: Arsenal ziet een diamant vertrekken die er nooit in geslaagd is om in de Britse hoofdstad te schitteren. Met slechts 32 jaar op de teller heeft Özil nog enkele mooie jaren voor zich. Iedereen verwacht dat hij snel tot ontbolstering zal komen, zijn oud-trainer Arsène Wenger voorop: “Ik ben er zeker van dat hij gefrustreerd is omdat hij niet meer speelt”, verklaarde hij bij beIN Sports. “Zijn honger om te voetballen moet enorm zijn. Mesut is een jongen die een warme omgeving nodig heeft, en dat zal hij vinden in Turkije. Als hij fysiek goed is, zal hij maar drie of vier matchen nodig hebben om weer aan zijn topniveau te zitten.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top