De transformatie van Fernando Torres: El Niño valt op met stevig gespierde armen

Sport | Er zijn heel wat sporters die na hun actieve loopbaan in een soort zwart gat vallen en zich wat laten gaan, waardoor de kilo’s zich snel ophopen. Dat is alleszins niet het geval bij Fernando Torres. In een reclamecampagne dook de ex-spits op met duidelijk gespierde bovenarmen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl in België de fitnesscentra gesloten moeten blijven omwille van covid-19, lijkt het erop dat in Spanje er toch duchtig mag afgepuft worden in de gymzalen. Iemand die duidelijk wat tijd gespendeerd heeft aan de krachttoestellen, is Fernando Torres. Tijdens zijn voetbalcarrière was Torres slank en snel. Nu is hij een pak gespierder.

Dat valt alleszins af te leiden uit een promotiebeeld voor een Aziatische online goksite. Daarin zien we een enorm gespierd bovenlijf bij Torres, die nu 18 maanden met voetbalpensioen is. Dat weerhield hem niet om nog wat bij te trainen. De ex-spits van onder meer Atlético Madrid, Liverpool en Chelsea staat breder dan ooit.

Torres mag dan wel veel uurtjes spenderen in de gym, ook op werkgebied gaat het lekker met El Niño. Bij Atlético Madrid, de club waar het allemaal begon voor hem, is hij aan de slag gegaan als jeugdtrainer. Recent nog promoveerde hij bij de club en traint hij momenteel de B-ploeg van Atlético. Hij werkt er nu als T2 onder Nacho Fernandez, de huidige manager van de B-ploeg.



Carrière als worstelaar?

De transformatie van Fernando Torres doet in zekere zin een beetje denken aan die van Tim Wiese. Die laatste stond vijftien jaar onder de lat in de Duitse Bundesliga, bij onder meer Kaiserlautern en Werder Bremen. Daar blonk hij uit met fraaie reddingen en groeide hij met zijn imposante postuur uit tot de vrees van menig spits. Dat had hij vooral aan zijn 1,93 meter lange lichaam te danken.

Na zijn loopbaan besloot Wiese ook in de breedte te gaan werken, door als bodybuilder kilo's aan spiermassa te winnen. Het leidde hem naar een gloednieuwe carrière in de World Wrestling Entertainment (WWE), waar hij professioneel worstelaar werd.

Indien de coachingscarrière van Torres zou floppen, heeft hij dus misschien wel een plan B…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top