NFL: onweerstaanbare Conference-finales zondag

Na een Divisional Round die alle beloftes nakwam, is het tijd voor de Conference-finales om te weten te komen welke twee teams naar de Super Bowl trekken.

Tijdens het duel tussen de Packers en de Buccaneers komen twee van de grootste quarterbacks van deze eeuw oog in oog met elkaar te staan. In de AFC zijn alle ogen gericht op Kansas City: zal Patrick Mahomes de Bills kunnen verslaan?

Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers, zondag 24/01 om 21u05

Wie kan de Packers tegenhouden? Toen het team van Matt LaFleur het zaterdag opnam tegen de Los Angeles Rams, de beste verdediging van de League, kwam het nooit in de problemen. De aanvalsmaneuvers van de Packers konden openingen creëren waardoor het spel op de grond werd gespeeld en Aaron Rodgers perfect beschermd was (0 sacks). Clean, toegewijd, precies, geïnspireerd: de waarschijnlijk toekomstige MVP maakte alweer een verpletterende indruk. 

Tom Brady speelt zijn 14de Conference-finale

Het eerste jaar van Tom Brady in Tampa Bay is nu al een succes. Wie dacht dat hij naar Florida was gekomen om er op zijn lauweren te rusten, kreeg ongelijk: TB12 is geen haar veranderd en wil nog altijd winnen. Hij speelt zondag de 14de Conference-finale van zijn carrière en heeft al 32 overwinningen in de play-offs op de teller staan. Dat is het equivalent van twee volledige reguliere seizoenen. Als de Bucs het halen van Green Bay, worden ze het eerste team dat een Super Bowl in eigen stadion speelt. Extra motivatie voor Tom Brady om geschiedenis te schrijven dus.

De verdediging van de Bucs zal de wedstrijd beslissen

De verdediging van de Buccaneers kon Drew Brees drie keer onderscheppen en toonde zich tijdens de vorige ronde erg opportunistisch tegenover de Saints. Bij het begin van de match zet de aanval van Tampa Bay vaak zijn drives in een goede positie op het terrein en Tom Brady heeft al vaak de kansen gegrepen die hem worden aangeboden. Tegen een geoliede aanval als die van de Packers zullen de Bucs deze defensieve moves vast kunnen gebruiken. (Foto: linebacker Shaquil Barrett) Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills, maandag 25/01 om 00u40

De AFC-finale wordt gespeeld door twee van de beste teams van het reguliere seizoen en de affiche ziet er veelbelovend uit. Maar de vraag is: zal Patrick Mahomes erbij kunnen zijn? Nadat hij zondag een slag in de nek kreeg, liep hij een hersenschudding op. Hij moest de match tegen de Browns verlaten. Het is dus niet zeker of de quarterback van de Chiefs zal kunnen spelen. Dat wordt bang afwachten.

De Bills winnen ook met hun aanval

Josh Allen maakt sinds het begin van het seizoen indruk en het duo dat hij met receiver Stefon Diggs vormt, is een van de sterkste van de League. Maar de Bills kunnen ook rekenen op een ijzersterke verdediging. Dat zagen we vorig weekend tegen Baltimore. Tegen de Chiefs wordt de uitdaging nog groter, de aanval van Kansas City kennende. Maar als Patrick Mahomes forfait moet geven, zal Buffalo favoriet van de wedstrijd zijn.

Andy Reid staat ervoor bekend dat hij alles durft (en voor zijn hemden ook natuurlijk)

De Chiefs staan met 22-17 op kop en er blijft nog 1'17 te spelen. Vierde poging van de mannen van Andy Reid die enkele centimeters nodig hebben om de 1st down binnen te halen. Een running play is de veiligste optie maar de coach van Kansas City laat Chad Henne, zijn vervangende quarterback, los: Tyreek Hill pakt de bal, 1st down, match afgelopen (vanaf 1'00" in onderstaande video). Deze actie vat de filosofie van Andy Reid perfect samen: een gedurfd, agressief spel om een verrassingseffect te creëren. De Chiefs zijn het tweede team dat de Conference-finale voor de derde opeenvolgende keer ontvangt. Het eerste team waren de Eagles in 2002, 2003 en 2004. Hun coach? Jawel, Andy Reid.

Nieuws

Bekijk alles
Top