Gisteren vond de tweede week van de Belgian League plaats en we zagen de Belgische topteams opnieuw strijden om een plaats in de play-offs. Het resultaat: een eerste overwinning voor regerend kampioen Sector One. Ondertussen trokken KVM Esports en ION SQUAD hun ongeslagen status door en hebben beide teams nu elk drie overwinningen achter hun naam.

 

De Belgian League gaat verder en kende gisterenavond een mooie wedstrijdavond op de verschillende Twitch-kanalen van Proximus Esports!

In de eerste wedstrijd stonden Team 7AM en de vossen van Sector One tegenover elkaar. Nog steeds zonder een overwinning op het scorebord, verscheen Team 7AM redelijk zwak tegen een vastberaden Sector One. Met een samenstelling rond ADC Honels wist 7AM wat te doen. Helaas voor hen besliste de Jhin van Mytheos daar anders over. Na een mislukte aanval op de botlane nam de laatstgenoemde de benen. Resultaat: geen kill voor de Aphélios van Honels en een groot tekort aan damage.

We onderstrepen ook de uitstekende prestatie van Aesthetic. De jungler van Sector One zorgde er met zijn Olaf voor dat het team vooruit kon komen en de schade kon opvangen zonder met de ogen te knipperen. De eerste overwinning was dus een feit voor Sector One, de regerende kampioen.

De avond ging verder met een wedstrijd tussen 2 teams uit de buik van het klassement. KRC Genk Esports en 4Elements stapten de Summoner’s Rift binnen met als doel een eerste overwinning te behalen. We moeten het zeggen, de samenstelling van Genk sprak ons meteen aan en kunnen we in één woord samenvatten: scaling (het vermogen om de slagkracht te vergroten naarmate het spel vordert; red.). Met een Ezreal op de bot en een Anivia op de midlane beleefde KRC Genk een probleemloos einde van de wedstrijd.

Tegelijkertijd toonde KRC een goede kennis van meta door Maokai naar de support te sturen. De support bracht bijna 15.000 damage toe, wat hem de beste damage dealer van zijn team maakte. Je zal het wel al begrepen hebben, KRC Genk won met brio na 28 minuten.

In de voorlaatste bijeenkomst van de avond werden de top en de bodem van het klassement bijeengebracht. Team 7AM moest het in zijn tweede wedstrijd van de avond opnemen tegen KVM Esports. En we kregen een leuke verrassing: Slyv3r, de ADC van KVM, zagen we terug met een mage. De speler had vorig seizoen een reputatie opgebouwd door een ongeëvenaarde beheersing van de verschillende mages te tonen op een plek waar ze niet per se thuishoren. Wat de schade betreft, geen zorgen. KVM vertrouwde op Mikkel en zijn gevreesde Irelia op de midlane.

Met mooie individuele, maar soms wel onrealistische, acties slaagde Team 7AM erin om zijn boot drijvende te houden tijdens de lanceringsfase. Maar na verloop van tijd namen de KVM-spelers het met hun ervaring over. En dankzij de destructieve aanvallen van Robba en zijn Aatrox wonnen de KVM’s uiteindelijk de laatste teamfight die hen naar de overwinning zou leiden.

Na een pauze stond ook KRC Genk opnieuw in de Summoner’s Rift. Deze keer was de tegenstander ION SQUAD, dat helemaal klaar was voor de strijd om bovenin het klassement te blijven. Vanaf het begin van de wedstrijd nam ION SQUAD de touwtjes in handen. Met de steun van jungler Dommy haalde ION SQUAD een paar ganks uit. De kloof werd geleidelijk aan groter en al snel werd duidelijk dat KRC Genk het moeilijk zou krijgen om terug in de wedstrijd te komen. ION SQUAD won het duel na 30 minuten eenrichtingsverkeer.

Het klassement


KVM Esports en ION SQUAD zetten hun perfecte run dus verder met drie overwinningen en nul nederlagen op het scorebord. Jammer genoeg zullen we nog twee weken moeten wachten om de twee leiders tegen elkaar te zien strijden en één van beide naar de tweede plaats in het klassement te zien vallen. Opgelet ook voor Sector One. Na een zwakke eerste week lijkt de organisatie wakker en raakt het team steeds beter gerodeerd. We kijken dan ook uit naar volgende week, de speeldag waarop Sector One twee wedstrijden zal spelen en een kans krijgt om op te schuiven in het klassement.

Zoals gewoonlijk zal je de derde speeldag hier op Pickx.be kunnen volgen!

Copyright afbeelding: META