Eerste weekend 'Podium 19' belooft divers cultuuraanbod

Een virtuele zaal waarin het kruim van de Vlaamse culturele wereld een ei kwijt kan, dat is wat de gloednieuwe tv-zender ‘Podium 19’ biedt vanaf 21 januari. Exclusieve en unieke concerten, gecapteerde theatervoorstellingen, dansspektakels… Al het goede dat we tijdens deze crisis moeten missen op het podium, kunnen we nu op onze televisie beleven. Proximus Pickx nam al een kijkje op de programmatie van het eerste weekend.

Om ‘Podium 19’ feestelijk af te trappen, schotelt de zender eerst een live-optreden van Arno voor. Hij speelde de Ancienne Belgique in januari 2020 drie keer plat, en dat derde optreden werd opgenomen. Wie er toen niet bij kon zijn, kan het nu integraal herbeleven. De Oostendse zanger wordt opgevolgd door de Toots Sessie van Absynthe Minded die voor de VRT werd opgenomen.
 
Om 23u16 zendt ‘Podium 19’ de albumvoorstelling van Nordmann uit. In de Handelsbeurs in Gent stelden zij zonder publiek hun plaat ‘In Velvet’ voor. Wel waren de camera’s van documentairemaker Maximiliaan Dierickx aanwezig om het optreden vast te leggen.
 
Op vrijdag 22 januari is het klassieke muziek wat de klok slaat. Om 21u brengen het Vlaams Radiokoor en Brussels Philharmonic muziek van Bach, Rossini en Offenbach. Om 22u15 brengen de koorstemmen van Vox Luminis je in de kerststemming met de 17e-eeuwse composities van onder anderen Scheidt, Praetorius en Schütz. Na dat kerstconcert is het aan het nieuwjaarsconcert van het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Elim Chan. Wie het eindejaar gewoonlijk graag viert met concerten, krijgt dus nog een kans om dat in te halen.

Podiumkunsten

Zaterdag komen andere podiumkunsten aan bod. Op 9 december streamde Het Nieuwstedelijk vanuit de C-mine in Genk de nieuwe voorstelling ‘Geel Hesje’ van Stijn Devillé. Die opname is dit weekend ook op ‘Podium 19’ te bekijken. Daarna volgt de eerste captatie van een dansvoorstelling, namelijk de Toots Sessie van Alexander Vantournhout. Om de avond af te sluiten, volgt de operette ‘Die Tote Stadt’, een psychologische thriller vol symbolisme waarin dromen en werkelijkheid door elkaar lopen.
 
Zondag krijgen we dan weer een portie woordkunst. ‘BAM!’ van Ultima Thule (om 17u) is een muzikale theatervoorstelling over helemaal opnieuw beginnen. Daarna volgt de Toots Sessie van poppentheater FroeFroe en om 18u03 krijgen we ten slotte de uitzending van ‘UITGELEZEN’, een discussie tussen Fien Sabbe, Jos Geysels, Anna Luyten, Filip Joos en Mark Coenen over drie literatuurwerken. Met voorleesmomenten van Christophe Vekeman en muzikale intermezzo’s van Lady Linn, opgenomen in kunstencentrum Voo?uit.
 
‘Podium 19’ is vanaf donderdagavond elke dag te beleven op kanaal 19 van Proximus Pickx.
Bekijk de volledige programmatie van 'Podium 19' op de tv-gids van Proximus Pickx.

Muziek

Bekijk alles
Top