Lierse K. zoekt oplossing voor overbodige speler(s), maar botst op gevolgen van Covid-19

Sport | Lierse Kempenzonen haalde deze winter al vier nieuwe spelers. De Pallieters hopen dat ze via die kwaliteitsinjectie competitiever voor de dag kunnen komen en - wie weet - alsnog de sportieve degradatie te voorkomen. Nadeel is natuurlijk wel dat de Lierse kleedkamer zo wat overbevolkt raakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In die optiek zou het nummer voorlaatst uit 1B de kern graag terug wat afslanken. Jongens die de voorbije maanden duidelijk te kort kwamen voor het profvoetbal of die niet (meer) passen in de Lierse visie kregen te horen dat ze naar een andere club mogen zoeken, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Als voorlaatste uit 1B moet Lierse K. vooral mikken op de amateurclubs om overbodige jongens te stallen, maar dat is vanzelfsprekend geen sinecure. Door de Covidpandemie ligt het amateurvoetbal al maanden stil en is er ook nog steeds geen concrete datum voor een eventuele hervatting. Amateurclubs zijn dan natuurlijk ook niet geneigd om nu spelers aan te kopen of te huren.

Terug naar Anderlecht

Voor jongens als Hotman El Kababri is dat vrij ingrijpend. Lierse K. huurt de verdediger van Zulte Waregem, maar El Kababri werd al vrij snel uit de A-kern geweerd terwijl ook Zulte Waregem niet meteen tuk is op een vervroegde retour van de Marokkaanse jeugdinternational. De winterse transferperiode had soelaas moeten bieden, maar Covid strooide dus ook hier roet in het eten.

Als alternatief traint de 20-jarige El Kababri momenteel dan maar mee bij de beloften van Anderlecht. Deze zomer is hij einde contract bij Lierse K... en bij Zulte Waregem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top