Neen, het zag er even niet goed uit voor de Golden State Warriors maandagavond. LeBron James en de LA Lakers leken de Golden State Warriors helemaal te gaan overrompelen en liepen zelfs negentien punten uit. Maar toen was het de beurt aan Kelly Oubre Jr. Gelukkig maar!

Het lijkt wel hét gameplan te zijn van de Golden State Warriors: de tegenstander laten uitlopen, de druk op jezelf verhogen en dan keihard terugkomen om alsnog te winnen. Dat is alvast wat er gebeurde vorige week in de match tegen de LA Clippers. De Clippers konden toen 22 punten uitlopen vooraleer Golden State in actie schoot. Gisteren voltrok zich eenzelfde scenario: de LA Lakers schoten uit de startblokken en liepen negentien punten uit. Sterspeler Stephen Curry schrok vast van de oplopende score en porde maatje Kelly Oubre Jr. aan om orde op zaken te stellen voor de Warriors. Met succes!

Kelly Oubre Jr. kende een moeilijke start bij The Warriors maar de jonge knaap lijkt eindelijk zijn weg gevonden te hebben in het team. Hij speelde een belangrijke rol tijdens de comeback van de Golden State Warriors gisteren.

Verdedigen, verdedigen, verdedigen

Oubre Jr. werd dit seizoen klaargestoomd om Klay Thompson te vervangen. Thompson viel uit met een achillespeesblessure en zal dit seizoen niet meer kunnen spelen voor de Warriors. Om dit gat op te vullen, rekende coach Steve Kerr op Kelly Oubre Jr. Hij leek echter onder de indruk te zijn van het hele NBA-gebeuren en mistte op een gegeven moment zelfs driepunters aan de lopende band. Om deze handicap goed te maken verzette Oubre Jr. heel wat defensief werk en dat bleek een gouden zet te zijn: Oubre Jr. verdedigt sterk en krijgt langzaamaan opnieuw vertrouwen in zichzelf.

“Goed verdedigen kost heel wat energie”, zei Stephen Curry enkele weken geleden nog over het spel van zijn teamgenoot. “Het maakt niet uit of Oubre Jr. goed is in het afwerken. Hij moet andere manieren vinden om zijn stempel te drukken. Stap voor stap vindt hij zijn weg wel.” Coach Kerr deelt die mening: “Jezelf inpassen in een nieuw team is niet eenvoudig. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het wel goed komt.”

Bij de invallers

Om de druk van de ketel te halen liet coach Kerr Oubre Jr. postvatten bij de invallers. Op deze manier kon Oubrey Jr. wat losser te werk gaan zonder al te veel druk op zijn schouders te voelen. “In het begin van het seizoen was hij aan het verdwalen tussen de grote sterren. Ik schoof hem door naar de invallers zodat hij daar in alle rust zijn tempo kon terugvinden en hij opnieuw actiever en agressiever kon gaan spelen.”

Dankzij deze ingreep heeft Kelly Oubre Jr. meer getraind met Paschall, Wanamaker en Lee in plaats van met de absolute sterspelers Stephen Curry en Draymond Green. Maar dat talent uiteindelijk toch komt bovendrijven bewees de match van maandag. Oubrey Jr. hield toen LeBron James in bedwang en speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe bij de Golden State Warriors waardoor zijn team kon winnen.

Volg alle wedstrijden van de Amerikaanse NBA op Eleven Sports via de optie All Sports van Proximus Pickx