TBT: 'Winx Club' krijgt reboot voor volwassen geworden fans

Films | Wie als kleine telg vijftien jaar geleden met grote ogen voor de televisie zat voor de avonturen van de feeën van ‘Winx Club’, weet het waarschijnlijk al: morgen komt de live-action reboot op Netflix. Die zesdelige reeks is speciaal gericht op intussen jongvolwassen geworden nostalgische fans. Ter gelegenheid van Throwback Thursday blikken we terug.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Italiaan Iginio Straffi en productiehuis Rainbow SpA bedachten begin deze eeuw een verhaal rond een mythische wereld, waarin feeën, heksen, magische dieren en monsters leven. Het idee werd opgepikt door het Amerikaanse Nickelodeon en de twee productiehuizen brachten de eerste reeks meteen internationaal uit in januari 2004. De kleurrijke setting, de diverse personages en de combinatie van 2D en 3D-animatie maakten van ‘Winx Club’ een succes op de verschillende kanalen van Nickelodeon.
 
Het verhaal draait rond de fee Bloom en haar vriendinnen Stella, Flora, Tecna, Musa en Aisha. Elk hebben ze unieke krachten. Om die beter te leren beheersen gaan ze samen naar Alfea College, waar Bloom steeds meer leert over haar afkomst. De originele reeks werd tussen 2004 en 2009 uitgezonden en in 2011 kwam Nickelodeon met een herwerkte versie en drie nieuwe seizoenen op de proppen. Het achtste seizoen liet langer op zich wachten, en kwam opnieuw met aangepaste animatie en een aantal aanpassingen aan het verhaal. Dit seizoen was gericht op een nog jonger publiek.
 
Straffi zei jarenlang dat er ooit een live-actionversie zou komen van het programma, maar voordat hij die kon maken, moest hij meer ervaring opdoen. Hij richtte zijn aandacht op een nieuwe, geacteerde serie genaamd ‘Club 57’ en nu dat achter de kiezen is, krijgen trouwe volgers eindelijk die langverwachte volwassen, geacteerde serie die zich afspeelt in hetzelfde magische universum. “We hopen dat deze serie de twintigers zal aanspreken die nog steeds houden van Winx”, zei hij.

Niet zonder kritiek

In navolging van reeksen als ‘Riverdale’ en ‘The Chilling Adventures of Sabrina’, meteen de twee reeksen waarmee ‘Fate: The Winx Saga’ het meest vergeleken wordt, komt de reboot voor een ouder publiek morgen op Netflix. De eerste recensies zijn echter al binnen, en hoewel de reeks niet unaniem op applaus onthaald wordt, lijken veel fans van weleer toch van de zesdelige reeks te genieten. Die speelt zich duidelijk in een duisterder en grimmiger sfeertje af en behandelt zwaarwichtigere thema’s als angst, verlies en seks.
 
Hoofdrolspeelster Abigail Cowen, die ook in ‘The Chilling Adventures of Sabrina’ een rol had, wordt geprezen voor haar acteerwerk. Over andere acteurs zijn fans van de oorspronkelijke reeks minder lovend. Ze beschuldigen de makers van whitewashing. Het personages Musa, dat Aziatisch was in de cartoon, wordt gespeeld door een blanke actrice. Flora, die Latijns-Amerikaans was en volgens de makers gebaseerd was op Jennifer Lopez, is vervangen door een nieuw personage: Terra. Tecna zou dan weer volledig verdwenen zijn. Nog voor ze de serie konden zien, trokken enkelen al van leer op sociale media. Aan de andere kant krijgt de reeks dan weer lof omdat de personages, in tegenstelling tot in de animatieserie, verschillende lichaamsvormen hebben. Hopelijk verzachten de gemoederen eens de fans de afleveringen kunnen bekijken.Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top