American Sniper: het bewijs dat zelfs blockbusters niet vrij zijn van opvallende fouten

Films |
De nachtmerrie van elke regisseur is dat zijn of haar afgewerkte film een zichtbare fout bevat die de aandacht van de kijker afleidt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de film 'American Sniper', die je vanavond op VIER kan zien. Proximus Pickx laat je enkele van de opvallendste voorbeelden zien uit de legendarisch lange lijst van zichtbare fouten in films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

American Sniper

Een van de meest beruchte scènes waarin een fout afleidt van het verhaal, is te vinden in de oorlogsfilm 'American Sniper' van Clint Eastwood. In het fragment is te zien hoe het personage van Bradley Cooper zijn baby'tje voorzichtig uit de handen van zijn vrouw, vertolkt door Sienna Miller, neemt. De manier waarop de baby (niet) beweegt, verraadt dat we hier te maken hebben met een robotbaby.
 
Verschillende kijkers van een testpubliek - niet toevallig diegenen die al een kind hebben gehad - schoten in de lach bij de eerste screening van de film voor de première. Toch heeft regisseur Clint Eastwood de scène in de film gelaten. Scenarist Jason Hall zou later bevestigen dat ze de robotbaby gebruikt hebben bij gebrek aan echte baby's. "De eerste baby kwam aan op de set met hoge koorts en mocht niet beginnen, de ouders van de tweede zuigeling kwamen gewoon niet opdagen. Daarna besloot Clint om de robot te gebruiken", klinkt het in The Hollywood Reporter.
 

Star Wars Episode IV: A New Hope (Special Edition)

Zelfs een megabudget is geen garantie op een foutloze film, vraag dat maar aan George Lucas en de productieploeg van Star Wars. In 1997 brachten ze een speciale versie uit van 'Episode IV: A New Hope'. Kosten noch moeite werden gespaard om de special effects uit de originele film van 1977 bij te werken tot een hedendaagse versie.
 
Toch liep het even fout in een scène waar Han Solo een ontmoeting heeft met Jabba the Hutt. In de scène stapt hij over de staart van het buitenaardse wezen. Daarbij beweegt het personage van Han Solo op een onnatuurlijke manier op en neer. Enkele seconden later zien we dat de hand van Han Solo onbedoeld dwars door het lijf van Jabba the Hutt gaat.
 

The Fugitive

Toeval of niet, maar ook in een andere film met Harrison Ford klaagden filmkijkers over een opmerkelijke en afleidende fout in een belangrijke scène. In de actiethriller 'The Fugitive' uit 1993 vertolkt de Amerikaanse acteur de rol van Dr. Richard Kimble, een hartchirurg die onterecht wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. 
 
In een sleutelscène ontsnapt Kimble uit een gevangenistransport en moet hij van een hoge stuwdam naar beneden springen om te ontsnappen uit de klauwen van zijn bewakers. Daar zien we ook de enige valse noot in een toch wel erg spannende film. In de beelden zie je namelijk duidelijk dat er een onbeweeglijke pop naar beneden werd gegooid. Ondanks deze zichtbare fout viel de film toch veelvuldig in de prijzen. Tommy Lee Jones kreeg zelfs een Oscar voor de beste mannelijke bijrol.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top