De Meilandjes krijgen een nieuw seizoen van 'Château Meiland'!

Televisiekijkers kunnen maar niet genoeg krijgen van de familie Meiland en hun avonturen. Voor hen hebben we goed nieuws, want vanaf dit voorjaar komt er een nieuw seizoen van het hilarische programma op de Nederlandse zender SBS6. Dit is wat we al weten over de Meiland-familie voor het nieuwe seizoen.

Geen echt château

Vorig jaar hebben Martine, zijn vrouw Erica en kinderen Maxime en Claire vaarwel gezegd tegen hun Frans kasteeltje. Ze trokken naar het dorp Hengelo in Gelderland, overigens niet te verwarren met de stad Hengelo in de oostelijke Nederlandse provincie Overijssel. Het geluk was echter van korte duur, want ze kregen het in de afgelopen weken aan de stok met de gemeente Bronckhorst, waar Hengelo deel van uitmaakt.
 
"Door problemen met de gemeente Bronckhorst zullen wij hier op termijn moeten vertrekken", vertelde Erica Meiland onlangs aan nieuwswebsite Nu.nl. De precieze reden onthulde ze niet, maar wellicht zijn er wat problemen ontstaan met het gebruik van hun woning. Martien Meiland onthulde een tijd geleden in een interview dat er problemen waren met het bestemmingsplan van hun domein in Hengelo, waar ze in drie losstaande panden wonen. Waar het nieuwe seizoen zich zal afspelen, is voorlopig nog niet bevestigd maar Erica hoopt dat ze opnieuw in de omgeving van Noordwijk kan wonen. Bovendien heeft dochter Montana daar een winkel.

Goed geboerd

"Wat goe-oeed!" zou Martien Meiland zeggen als hij het saldo van zijn bankrekening zou bekijken. In de Nederlandse ochtendshow Veronica Inside onthulde zenderdirecteur Niels van Baarlen afgelopen maand dat de Meilandjes per aflevering ongeveer 50.000 euro betaald krijgen.
 
Naast deze inkomsten kan de familie Meiland ook nog rekenen op de opbrengst van de verkoop van hun Frans kasteel Château Marillaux. Volgens Veronica Superguide had het gebouw eerst een vraagprijs van 1,25 miljoen euro, maar door de coronacrisis is dat gezakt naar 998.000 euro.

Minder Maxime?

Er is een kans dat we binnenkort minder zullen zien van dochter Maxime. Tegen RTL Boulevard heeft ze gezegd dat ze binnenkort gaat samenwonen met haar vriend Leroy, een cameraman. De plannen zijn al zeer concreet, want het appartement van Leroy in het Noord-Hollandse Hoofddorp is al verkocht. Het kersverse koppel heeft verder geen duidelijkheid geschonken over hun plannen, maar bevestigen tegelijk dat ze niet bij hun familie in Hengelo gaan wonen.
 
In de Nederlandse kerstspecial 'Kerst met de familie Meiland' onthulde Maxime eveneens dat ze grote plannen heeft met Leroy. "Ik wil natuurlijk wel heel graag trouwen met hem", klinkt het in het programma. "Hij wil dat ook wel, maar de beslissing ligt nu in zijn handen. Misschien wil hij wel wachten door de coronacrisis ..."
 
'Château Meiland' seizoen 4 wordt momenteel elke dinsdagavond om 20u35 uitgezonden op VIJF. Of het vijfde seizoen ook te zien is op deze zender, is nog niet bekend.
 

Films

Bekijk alles
Top