Australian Open gaat van start ondanks 49 spelers in quarantaine

Sport |
Het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar, de Australian Open, valt deze keer midden in de coronapandemie. Een paar weken voor de start van het toernooi zijn er maar liefst 47 spelers in quarantaine geplaatst. Toch zal het toernooi doorgaan, klinkt het bij de organisatoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Begin februari gaat de Australian Open van start onder een slecht gesternte. Het coronavirus tiert nog steeds welig en zal ongetwijfeld over een maand nog niet verdwenen zijn. De organisatoren hebben ingrijpende maatregelen genomen zodat het toernooi niet te zwaar verstoord geraakt. Daarbovenop werd het begin drie weken uitgesteld zodat spelers in staat zijn om de noodzakelijke quarantaineperiode in acht te nemen.
 
Ondanks al deze maatregelen werden toch niet minder dan 47 spelers gevraagd om in quarantaine te gaan op hun hotelkamers. Deze ingrijpende beslissing is genomen omdat de spelers tijdens hun vlucht naar het toernooi in contact kwamen met besmette personen. Ze zien zich daarom gedwongen op hun hotelkamer te wachten op een negatief resultaat, zonder enige kans om te trainen. Onder meer Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Kei Nishikori en Angelique Kerber zouden onder de getroffen spelers zijn.
 
Geen afzegging
 
Vanwege het grote aantal besmette spelers, riepen sommigen op om het toernooi af te zeggen. Maar de organisatoren houden voet bij stuk en wijzigen de planning niet. De Australian Open zal dus plaatsvinden op de aangekondigde datum.
 
"We hebben altijd geweten dat we een aanzienlijk risico zouden lopen met deze pandemie, je kunt nooit zeker zijn", zei toernooidirecteur Craig Tiley op de Australische televisiezender Channel Nine. "Maar de Australian Open gaat door zoals gepland en we zullen ons best blijven doen om ervoor te zorgen dat spelers die in de problemen geraken een enigszins acceptabele oplossing kunnen vinden."
 
Geen Belgen getroffen
 
Tot nu toe werd het Belgische contingent dat naar Australië vertrok nog niet getroffen door het vermaledijde virus. Natuurlijk moeten ze net als iedereen een quarantaine in acht nemen, maar die is veel minder restrictief (ze hebben recht op 5 uur training per dag). Ze kampen bovendien niet met de zorgen of ze het virus hebben opgelopen.
 
Ysaline Bonaventure, David Goffin, Kimmer Coppejans, Elise Mertens, Joachim Gerard en Kirsten Flipkens zijn daarom meer op hun gemak, ook al moeten de resultaten van de coronatesten voor hun vluchten nog bekendgemaakt worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top