Is Hugo Siquet de nieuwe goudklomp van Standard?

Jupiler Pro League | Hugo Siquet begon tegen Waasland-Beveren in de basis en de speler van Standard werd uitgeroepen tot 'Man van de Wedstrijd'. De rechtsback speelde een sterke partij en verbaasde vriend en vijand. Heeft Standard met het talent een topper in spe in zijn rangen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

We hadden hem al aan het werk gezien in Lech Poznan, in Antwerpen (in de basis) in november en tegen Sint-Truiden eind december en hij liet telkens een goede indruk achter. Maar tegenover Waasland-Beveren mocht hij voor het eerst op Sclessin aan een partij beginnen. Hij wist te overtuigen.

De achttienjarige Siquet verving de geblesseerde Colins Fai. De jongeling leverde een solide prestatie en hij was ook goed voor één assist. Siquet overtuigde iedereen en hij verdient nog meer speelkansen van Mbaye Leye.

Defensief goed, offensief sterk

Zal Siquet zich kunnen doorzetten als de vaste rechtsback van Standard Luik? Veel supporters van de Luikse club dromen ervan. Siquet heeft alvast alles om de harten van de Luikse fans te veroveren: Belg, jeugdproduct van Standard, veel talent en een goede mentaliteit. De afgelopen seizoenen had Standard toch een probleem op die positie. Fai doet het er degelijk, maar op aanvallend vlak is zijn meerwaarde niet al te groot.

Tegen Waasland-Beveren liet Siquet zien dat hij dit aspect van zijn spel goed beheerst en dat hij ook niet voor niets verantwoordelijk was voor het geven van de hoekschoppen. Hij heeft een zeer goede traptechniek. Defensief liet Siquet zich ook opmerken. Hij speelde rustig en geraakte nooit in paniek, ook al is hij nog altijd maar 18 jaar oud. Toegegeven, Waasland-Beveren toonde weinig, maar toch. Het valt nog te bezien of de speler vanavond bevestigt tegen KV Mechelen (18u45).

Een contractverlenging op komst?

Philippe Montanier liet Siquet debuteren en Leye heeft ook vertrouwen in hem. Siquet boekt dit seizoen veel progressie en als hij op deze manier blijft verder evolueren, zou er wel eens interesse kunnen komen voor het talent. De speler ligt nog maar tot medio 2022 onder contract en Standard heeft er dus alle belang bij om zijn contract snel open te breken. Het zou ook een sterk signaal zijn voor andere jeugdspelers, die zo merken dat de Rouches volop inzetten op het laten doorstromen van eigen jeugdspelers.

Blijf de Jupiler Pro League op de voet volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top