Leverkusen-Dortmund: wie blijft in het spoor van Bayern München?

Sport | Bayern München is dit seizoen wat kwetsbaarder in de Bundesliga, maar ploegen als Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund profiteren er nog niet genoeg van. De twee topclubs nemen het op de zeventiende speeldag tegen elkaar op en puntenverlies is uit den boze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leverkusen en Dortmund verloren op de vorige speeldag punten. Dortmund speelde in eigen huis 1-1 tegen FSV Mainz en dat was toch wel een stevige domper. Het uitvallen van Axel Witsel - voor de rest van het seizoen buiten strijd - tegen RB Leipzig was eerder al een zware tegenvaller. Daar kwam het puntenverlies tegen Mainz nog eens bij en Dortmund staat daardoor met gelijke punten met Leverkusen.

Magere 1 op 12 voor Bosz

De ploeg van Leon Bailey (ex-KRC Genk) verspeelde ook dure punten. Het verloor met 1-0 bij revelatie Union Berlijn. Beide ploegen kenden dit seizoen al de nodige problemen en presteren bijzonder wisselvallig. Leverkusen begon ijzersterk aan het seizoen en leek op weg naar een strijd om de titel, maar de afgelopen weken gaat het niet goed met de troepen van Peter Bosz. Met een 1 op 12 verloor het veel terrein en tegen Dortmund moet het zich dringend gaan herpakken. Anders dreigt het zelfs uit de top vijf te vallen.

Dortmund kent dit seizoen veel blessureleed en voerde al een trainerswissel door. Lucien Favre moest gaan nadat er in de competitie te vaak puntenverlies werd geleden. Edin Terzic nam over en sindsdien gaat het beter in de Bundesliga. De ploeg van Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier pakte onder zijn hoede een 10 op 15 en daardoor kan Dortmund weer naar boven kijken.

In het spoor van Bayern

De draw tegen Mainz was een tegenvaller, maar voordien werd er gewonnen van concurrenten Wolfsburg en RB Leipzig. Dortmund hoopt stiekem dat Erling Haaland & co het Bayern de komende maanden nog moeilijk kan maken. Of gaat Leverkusen zich herpakken en zich weer in de titelstrijd mengen?

Volg het reilen en zeilen in de Bundesliga het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Zeventiende speeldag in de Bundesliga

Dinsdag 19 januari
Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen (om 18u30)
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund (om 20u30 op Eleven Sports 1)
Hertha BSC – Hoffenheim (om 20u30)
Mainz 05 – Wolfsburg (om 20u30)

Woensdag 20 januari
Schalke 04 – FC Köln (om 18u30)
RB Leipzig – Union Berlijn (om 20u30)
Freiburg – Eintracht Frankfurt (om 20u30)
Augsburg – Bayern München (om 20u30 op Eleven Sports 1)
Arminia BielefeldVfB Stuttgart (om 20u30)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top