Conor McGregor keert terug voor een ultieme UFC-match

Sport |
Kampioen Conor McGregor heeft besloten dat hij toch nog niet definitief is uitgevochten. De Ier zal op 24 januari 2021 opnieuw in een UFC-wedstrijd te zien zijn in Abu Dhabi. Tegenstander is de Amerikaan Dustin Poirier. Dit veelbelovende duel kan je bekijken op Eleven Sports, beschikbaar via Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor McGregor betekent deze UFC-wedstrijd zijn derde terugkeer uit zijn pensioen. Het is immers al voor de derde keer dat "The Notorious" aankondigt dat hij opnieuw meedoet aan de Ultimate Fighting Championship-competitie om zo zijn comeback te maken.
 
Deze langverwachte terugkeer - het is van januari 2020 geleden dat McGregor nog in de ring stond - is tegelijk ook een kans op revanche voor Poirier. De twee stonden in 2014 al eens tegenover elkaar, de Ier veegde in minder dan twee minuten de vloer aan met de Amerikaan.
 
Een wedstrijd om duimen en vingers af te likken
 
McGregor is nogal een karakter en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de komende UFC-wedstrijd met veel poeha aankondigde. "Ik ga Dustin binnen de minuut vloeren", klonk het in een interview.
 
Maar Poirier laat ook niet het kaas van zijn brood eten. "Ik wil dat we allebei moeten bloeden. We zullen zien wie de betere vechter is en wie écht kampioen wil zijn", zei de Amerikaan enkele dagen geleden. Kortom: het belooft letterlijk en figuurlijk een gespierd duel te worden tussen McGregor (22-4-0) en Poirier (26-6-1).
 
Definitieve terugkeer voor McGregor?
 
Wat als McGregor wereldkampioen wordt? Vier jaar na zijn nederlaag tegen Floyd Mayweather is "The Notorious" toch van plan terug te keren naar de boksring. Hij kan bovendien rekenen op de steun van Mauricio Sulaiman, voorzitter van de WBC. "Als hij zich echt toelegt op de sport en zijn reputatie kan waarmaken met overwinningen, zie ik voor hem een kans om deel te nemen aan een titelgevecht", zei de voorzitter aan de Britse tabloid The Sun.
 
Het gerucht gaat ook dat er later dit jaar een gevecht met Manny Pacquiao zal plaatsvinden. Maar eerst zal McGregor te zien zijn in de komende UFC-wedstrijd met Poirier!
 
Om het duel te volgen, stem je op 24 januari om 4 uur 's morgens af op Eleven Sports 3, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top