Aabbou helpt Lierse K. aan oefenwinst tegen KRC Genk; Union klopt Anderlecht

Sport | Lierse Kempenzonen en Union Sint-Gillis hebben zaterdag beiden een mooie oefenzege geboekt. De Kempenaars klopten de beloften van KRC Genk terwijl Union de buren van Anderlecht het nakijken gaf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Van Imschoot dropte nieuwkomers Swinnen, Gillekens en Aabbou meteen in de basis voor de oefenpot tegen de beloften van KRC Genk. De Pallieters begonnen vinnig en namen al snel een dubbele voorsprong via goals van Placca en nieuwkomer Aabbou. De Genkse youngsters lagen meteen KO en konden niets meer inbrengen. Na 60 minuten kwam ook de vierde nieuwkomer (Laes) nog tussen de lijnen, maar de score veranderde niet meer.

Ook Union begon heel vinnig tegen een RSCA-selectie van invallers en beloften. Na enkele gemiste kansen prikte Vanzeir iets voor het halfuur toch de verdiende 0-1 tegen de touwen. Nadien ging de match aardig op en neer met kansen langs beide zijden. Vanzeir en Bah kregen nog de beste kansen op de 0-2, maar faalden in de afwerking. Toch konden de troepen van Mazzu met een goed gevoel de kleedkamer in na het laatste fluitsignaal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top