Cheese Lovers Day: scènes waarin kaas de hoofdrol speelt

Happy Cheese Lovers Day! Vandaag vieren we alle kazen, van harde tot zachte en van jonge tot oude schimmels. Om de feestdag helemaal af te maken, tovert Proximus Pickx ook nog eens kaas op je scherm. Dit zijn een paar memorabele scènes waarin ‘le fromage’ een hoofdrol speelt.

Ratatouille

Dat ratten van kaas houden, is geen geheim. Dus de kokende rat Remy is er zeker zot op. In deze scène volgt hij de raad op van zijn grote voorbeeld, chef Gusteau. In zijn boeken staat dat je eerst van smaken apart moet kunnen genieten voor je ze samen kan voegen om een nieuwe explosie van smaak te creëren. Kan jij raden welk recept Remy bedenkt tijdens dit filmpje?

She's the Man

Amanda Bynes en Channing Tatum schitteren in deze romantische komedie waarin Viola, een meisje verkleed als haar broer, infiltreert in een voetbalschool. Wanneer Channings personage toegeeft dat hij het moeilijk vindt om met meisjes te praten en zijn crush dus niet op date durft vragen, demonstreert de vermomde Viola hoe het moet. Het beste gespreksonderwerp volgens hem/haar? Gouda kaas.

Pulp Fiction

Het is lang niet de meest iconische, noch memorabele scène uit ‘Pulp Fiction’, maar hij verdiende toch een eervolle vermelding in deze lijst. Tijdens een autorit vertelt Vincent Vega aan Jules Winnfield wat hij zo speciaal vindt aan Europa. “Weet je hoe ze in Europa een ‘quarter pounder with cheese’, noemen? Een royal cheese.” En zo slaagde Quentin Tarantino erin om twee minuten van de film te laten innemen door een gesprek over burgers… met kaas.

The Office

‘The Office’ staat gekend voor zijn droge, maar hilarische humor en dat is in ‘Heavy Competition’ niet anders. De aflevering valt meteen met de deur in huis en opent met een scène waarin Michael, Pam en Ryan dom zitten te doen met kaasballetjes in het nieuwe kantoor van de Michael Scott Paper Company. Ze doen allerlei trucs met de kaasballetjes, tot Ryan er uiteindelijk 32 tegelijk in zijn mond propt. Een record, lijkt ons.

Wallace and Gromit

In ‘Wallace and Gromit’ sijpelt de liefde voor kaas niet gewoon tijdens één scène door, het is eerder een constante. Uitvinder Wallace is namelijk dol op Wensleydale cheese. In de film ‘A Grand Day Out’ is hun kaas op en doet Wallace de iconische uitspraak: “Iedereen weet dat de maan van kaas gemaakt is.” Waarop ze een raket bouwen en naar de maan vliegen. Het duo is zo ontzettend populair geworden dat ze worden bestempeld als positieve culturele iconen van het Britse volk. 

Top