Balans halfweg de winterse transferperiode: 1B kleurt voorlopig nét iets Belgischer dan voorheen

Challenger Pro League | Vandaag zijn we halfweg de winterse transferperiode. Voor 1B bracht die wintermercato nog niet al te veel veranderingen. Enkel Lierse Kempenzonen kocht al fluks in terwijl Union Sint-Gillis enkele overbodige spelers kon verpatsen. In totaal werden er nog maar veertien transfers gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van die vijftien was er ééntje tussen reeksgenoten. Lierse Kempenzonen kon Jamal Aabbou als huurling overnemen van Lommel SK. Daarnaast kwamen er nog drie Belgische spelers naar 1B en ook zij tekenden allemaal een contract bij Lierse Kempenzonen. Daartegenover staat het vertrek van Christian Brüls (Westerlo) en Terry Osei-Berkoe (Lierse K.). Zij zijn voorlopig de enige Belgen die onze competitie verlieten. De Belgische balans staat dus momenteel op +1 (want Aabbou speelde al in 1B natuurlijk).

Lommel SK en KVC Westerlo (vroeger beiden Belgische bastions) gingen de buitenlandse toer op. De twee Kempense clubs haalden elk twee buitenlanders naar 1B en zorgen zo voor een negatievere Belgenbalans. Maar dat wordt gecompenseerd door de vertrekkers bij Union, RWDM en Seraing. Zij lieten in totaal al vijf buitenlanders gaan waardoor de buitenlanderbalans op -1 staat.

Degelijk percentage

Momenteel telt 1B in totaal dus één extra Belg in de competitie terwijl er één buitenlander minder actief is. Dat maakt dat er nu zo'n 58% van de 1B-spelers de Belgische nationaliteit heeft. Ter vergelijking... in 1A heeft slechts een 40% van de spelers de Belgische nationaliteit.

HIER vindt u alle transferverrichtingen van 1B!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top