Thierry Neuville breekt met zijn copiloot Nicolas Gilsoul

Sport | Thierry Neuville (Hyundai) heeft vrijdag op de sociale media aangekondigd dat hij het komende seizoen in het WRC-kampioenschap zal aanvatten met Martijn Wijdaeghe als copiloot. Wijdaeghe vervangt Nicolas Gilsoul, met wie Neuville tien jaar samenwerkte en 13 WRC-rally's won.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik wil Nicolas Gilsoul bedanken voor de tien jaar samen en voor de fantastische herinneringen", tweette Neuville. De aankondiging is verrassend aangezien Neuville en Gilsoul volop aan het verkennen waren voor de rally van Monte Carlo, die volgende week donderdag het nieuwe WRC-seizoen opent.

"Dit was zijn keuze", reageerde Gilsoul op Twitter. "We hebben samen prachtige avonturen beleefd. En we zullen er nog beleven, maar jammer genoeg apart."

Einde aan lang succesverhaal
   
Nicolas Gilsoul was sinds 2012 de copiloot van Thierry Neuville in het WRC-kampioenschap. Het duo won 13 rally's, waaronder de Monte Carlo vorig jaar. Ze stonden 43 keer op het podium.
   
Martijn Wijdaeghe was al in meerdere WRC-categorieën actief. In 2019 was hij in de WRC2 copiloot van Guillaume de Mevius.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top