De beste grappenmakers uit 20 jaar Wikipedia

Films | De meest democratische encyclopedie ter wereld werd vandaag 20 jaar geleden opgericht. Omdat de pagina’s door zowat iedereen aangevuld en aangepast kunnen worden, loopt de online encyclopedie over van de informatie, maar sluipt er ook al eens werk van een grappenmaker binnen. Vaak worden die grappen snel verwijderd, maar gelukkig zijn deze bewaard dankzij screenshots en de aanpassingsgeschiedenis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seriemoordenaars

Als je een lijstje maakt met seriemoordenaars, in volgorde van het aantal slachtoffers die ze maakten, zorg dan tenminste dat de lijst niet al te vaak aangepast moet worden. Een auteur op Wikipedia deed dan ook een vriendelijke oproep: “Gelieve deze lijst niet uit te breiden door mensen te vermoorden.”

Charlie Sheen

Deze acteur staat bekend om zijn bizarre uitspattingen en zijn verleden met verboden middelen. De man zal vast wel wat in zijn systeem hebben, maar dat hij voor de helft uit cocaïne zou bestaan, dat betwijfelen we toch.

Writer’s Block

Soms kan je gewoon niet op een verhaal komen en zit je als schrijver naar een witte pagina te staren. Hoe hard je ook probeert, de woorden komen maar niet. Hoe heet dat fenomeen ook alweer?

Thermodynamica

Wanneer iets begint met de zinsnede “The first law of …”, dan kan je er prat op gaan dat een filmfanaat meteen denkt aan ‘Fight Club’. De eerste wet van de thermodynamica: praat nooit over thermodynamica.

Oeps!

Wat als je een pagina aan het aanpassen bent en je per ongeluk alle tekst verwijdert? Dan vraag je die lieve mensen van Wikipedia toch gewoon om hulp!

Rechtse dictators

Wikipedia houdt ook een lijstje bij van dictators met een rechts gedachtegoed. Daaraan werd zo’n 5 jaar geleden een opvallende naam toegevoegd: de Britse conservatieve premier David Cameron. Een daad van een ontevreden burger, zou je denken? Wel, volgens de twitteraar die dit screenshot verspreidde, gebeurde de aanpassing vanop een computer die gebruikt wordt door de Britse regering! Een ontevreden coalitiegenoot misschien?

Jeremy Renner

De acteur Jeremy Renner (Hawkeye in de ‘Avengers’-films) is van vele markten thuis, maar dat hij ook een kleine, snel lopende dinosaurus is, dat wisten we nog niet. Je leert toch elke dag iets bij …

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top