Superprestige Middelkerke: Toon Aerts in controlemodus naar de eindzege?

Wielersport | Zaterdag 6 februari is Middelkerke het decor voor de achtste en laatste manche van de Superprestige. Eli Iserbyt moet 5 punten meer zien te pakken dan Toon Aerts om hem in extremis voorbij te steken in het eindklassement. Het wordt geen makkelijke opdracht om de leider (die dit seizoen met een grote regelmaat presteert) vijf plaatsen achter zich te laten in het zand van Middelkerke. Volg de spannende eindwedstrijd op Proximus Pickx, met Niels Albert als onze analist en niemand minder dan Patrick Lefevere als onze special guest.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Eli Iserbyt is de enige crosser die tot nu toe twee manches van de Superprestige wist te winnen, in Boom en in Ruddervoorde. Door zijn opgave in Zolder, waar hij ten val kwam en niet verder kon, is hij achteruitgeslagen in de tussenstand. Toon Aerts eindigde in die wedstrijd maar als 7e, maar pakte toch nog 9 punten: voldoende om Iserbyt voorbij te gaan in de stand. De renner van Baloise-Trek Lions presteert heel regelmatig: in de andere 6 manches eindigde hij altijd in de top 4, met een zege in Gieten als uitschieter.
 
Dankzij die regelmaat kan hij in Middelkerke starten met 5 punten voorsprong op Iserbyt: een comfortabele voorsprong want in de Superprestige krijgt de winnaar 15 punten, de tweede 14 punten, de derde 13 punten enzovoort tot de 15e die nog 1 punt verdient.
 
Als Iserbyt in Middelkerke wint, komt hij op een totaal van 99 punten. Als Aerts dan niet bij de eerste vijf eindigt, wint de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal het eindklassement. Een weinig waarschijnlijk scenario en Aerts, de nummer 1 op de UCI-ranking, moet alleen maar zijn rechtstreekse concurrent in het oog houden: hij is dan ook de grote favoriet om de opvolger van Laurens Sweeck te worden als eindwinnaar van de Superprestige.

Achtste manche van de Superprestige, zaterdag 6 februari LIVE te volgen op Proximus Live NL of Proximus Sports 1 NL
13.35: wedstrijd dames
14.45: wedstrijd heren
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top