De Europese competitie van League of Legends kondigde eerder deze week het schema aan voor de eerste week van de competitie. Afspraak op vrijdag 22 januari om 18u.

 

Openingsmatch G2 vs MAD Lions


De officials van het LEC, de hoofdklasse van League of Legends in Europa, kondigden afgelopen zondag het programma aan voor hun grote openingsweekend, dat begint op 22 januari om 18u met een galawedstrijd tussen G2 en MAD Lions. Terwijl velen het seizoen graag hadden zien openen met een clasico tussen Fnatic en G2, de twee iconische teams in het LEC, om de machtsverhoudingen tussen de twee organisaties te beoordelen, zullen we tevreden moeten zijn met de viervoudige Europese kampioen versus een team van rookies die vorig jaar wel mooie dingen lieten zien.

Het openingsweekend belooft meteen druk te worden. Want elk team zal drie wedstrijden spelen, in tegenstelling tot de twee wedstrijden in het reguliere seizoen.

Drie Belgen in de competitie


In dit 2021-seizoen zullen we met plezier drie vertegenwoordigers van ons kleine landje zien spelen in het LEC. Bij Fnatic zal Bwipo, de echte competitielieveling, natuurlijk opnieuw zijn plaats innemen op de toplane. Hij zal worden vergezeld door Nisqy, die onlangs overkwam van Cloud9 en zich heeft aangesloten bij het Britse team in de stoel van Nemesis. De laatstgenoemde zal waarschijnlijk de rol van leider op zich nemen, aangezien Rekkles naar G2 trok.

De nieuwkomer is Blue, door SK Gaming ingehuurd voor de seizoenen 2021 en 2022. Hij zal evolueren in een team vol jong talent, een tactiek die in het vorige seizoen voor teams als MAD Lions deels zijn vruchten afwierp. Helaas zullen we pas op 13 februari Blue zien strijden tegen Nisqy in de wedstrijd tussen Fnatic en SK Gaming.

Het schema van de eerste week


Vrijdag 22 januari:
18u: G2 Esports – MAD Lions
19u : Astralis – SK Gaming
20u: Rogue – EXCEL
21u: Team Vitality – Schalke 04
22u: Misfits Gaming – Fnatic

Zaterdag 23 januari:
17u: Schalke 04 – EXCEL
18u: Team Vitality – Misfits Gaming
19u: MAD Lions – Astralis
20u: SK Gaming – G2 Esports
21u: Fnatic – Rogue

Zondag 24 januari:
17u: Astralis – Team Vitality
18u: Rogue – SK Gaming
19u: Misfits Gaming – MAD Lions
20u: Fnatic – Schalke 04
21u: EXCEL – G2 Esports

Copyright afbeelding: Michal Konkol/Riot Games