Proximus ePro League: eerste overwinning voor Standard en Moeskroen

Nieuws | De Proximus ePro League hernam woensdag na een korte pauze tijdens de feestdagen. Terwijl Didista (Charleroi) en ZayroR (Sint-Truiden) opnieuw waardevolle punten sprokkelden voor het klassement, boekten Shadoow (Standard) en Rego (Moeskroen) hun eerste overwinning. De race richting play-offs schakelt een versnelling hoger!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een welverdiende winterstop keerden de Proximus ePro League-spelers afgelopen woensdag terug naar de virtuele velden voor de derde speeldag. In dit stadium van de competitie beginnen we een iets duidelijker beeld te krijgen van de machtsverhoudingen. Natuurlijk, en gezien het zeer goede niveau dat de spelers dit jaar op de mat brengen, zijn we niet immuun voor een gekke comeback van de ene of andere speler.

Onderaan het klassement vinden we PNiicoo (Cercle Brugge), capi_torres13 (Beerschot) en KV Oostende-speler BMB_Kylie, die nog niet hebben kunnen winnen. Alle drie de clubs hebben zelfs nog geen enkel punt gepakt. Een moeilijke start dus, maar wel een die nog gecorrigeerd kan worden om de 8e plaats en een mogelijke kwalificatie voor de play-offs te halen.

Deze week verliep daarentegen wel positief voor Shadoow uit Luik, die van de hervatting van het kampioenschap profiteerde om de eerste 3 punten achter zijn naam te plaatsen en de inhaalrace in te zetten. Na bevredigende resultaten in de eerste twee Europese Qualifiers van de Global Series lijkt de jonge speler zich wat herpakt te hebben in de ePro League. Maar met een nipte 4-3-winst tegen Cercle Brugge zijn nog niet alle problemen van de baan.

Rego uit Moeskroen zit in dezelfde situatie en won ook eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd. Een mooie ommekeer voor de kampioen en vicekampioen van het seizoen 2020.

Zak Bentato van RSCA en Eupen-speler SvenRoasted moesten hun wedstrijd uitstellen tot volgende week, wat Club Brugge ten goede komt. De West-Vlamingen maakten van het uitstel gebruik om tijdelijk naar de 3de plaats te springen na een 3-1-winst tegen Beerschot.

Didista (Charleroi) en ZayroR (Sint-Truiden) staan op kop. Beide spelers zijn nog ongeslagen. Maar ze moeten voorzichtig zijn, want zelfs met een wedstrijd minder lijkt ook RSC Anderlecht niet te stoppen.

Ter herinnering, de 18 spelers zijn verwikkeld in een gekke race richting de play-offs waar slechts acht van hen een ticket voor zullen krijgen. De competitie is natuurlijk nog niet afgelopen. We zien elkaar volgende week voor een nieuw overzicht van de resultaten van de Proximus ePro League, die je live kan bekijken op het YouTube-kanaal van Eleven Sports.

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top