De beste huilscènes om Blue Monday mee door te komen

Het is Blue Monday, de meest druilerige dag van het jaar. De derde maandag van januari werd zo bestempeld omwille van de kerstblues, lange donkere nachten en kredietkaartrekeningen van de kerstcadeaus die binnenkomen. Omdat het op zo’n dag soms helpt om eens goed te wenen, ging Proximus Pickx voor jou op zoek naar de meest trieste filmscènes aller tijden.

Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 1 - Dobby sterft

Ieders favoriete huis-elf, Dobby, was een geliefd personage met veel betekenis voor zowel Harry als de fans. Het is dan ook hartverscheurend wanneer het elfje in ‘The Deathly Hallows: Part 1’ tot zijn einde komt.
 
Helemaal op het einde van de film helpt Dobby Harry en zijn vrienden op te ontsnappen uit het huis van de Malfoys. Hij verdwijnselt hen allemaal samen naar een strand, maar net voor dat lukt gooit Bellatrix Lestrange nog een mes dat Dobby raakt. Hij sterft op het strand in Harry’s armen. Zijn laatste woorden zijn: “Wat een mooie plek om met vrienden samen te zijn. Dobby is blij om bij zijn vriend Harry Potter te zijn.” Het toont nog maar eens de hechte band tussen de twee en laat veel fans in tranen achter.
 

The Lion King - Mufasa sterft

Het is waarschijnlijk één van de eerste trieste scènes die we zien als kind: de dood van Mufasa in de Disney-klassieker ‘The Lion King’.
 
Kleine Simba wordt in de val gelokt door zijn kwaadaardige oom Scar en belandt midden in een stormloop van gnoes. Zijn vader Mufasa redt hem, maar wordt daarna door zijn eigen broer opnieuw in de stormloop geduwd. Hij wordt vertrappeld door de razende dieren en overleeft het niet. Het moment waarop Simba zijn vader vindt, staat ongetwijfeld in ieders geheugen gegrift.

What to Expect When You're Expecting - Rosies miskraam

De film volgt het verhaal van verschillende gezinnen, die allemaal kinderen gekregen hebben of nog verwachten. Een van de plotlijnen gaat over Rosie, een jonge vrouw die na een onenightstand zwanger geraakt. Zij en de man in kwestie besluiten het kind te houden en groeien alsmaar dichter naar elkaar toe, tot ze op een nacht wakker worden in een plas bloed.
 
In het ziekenhuis krijgt het prille koppel te horen dat ze hun kindje verloren hebben. Tijdens de hele scène wordt amper één zin gezegd, de rest van het verhaal is af te lezen op de gezichten van de acteurs en te verstaan uit de aangrijpende muziekkeuze. Voor een luchtige film is dit een scène die je meteen bij de keel grijpt.

Cast Away – Wilson verdwijnt

Tijdens een reis naar Maleisië stort het vliegtuig van ingenieur Chuck neer in de Stille Oceaan. Hij overleeft door zich vast te klampen aan een reddingsboot en wordt alleen wakker op een verlaten eiland. Zijn enige metgezel is Wilson, een volleybal met een gezicht dat hij in zijn bebloede handafdruk heeft getekend.
 
Tijdens een poging om het eiland te ontvluchten valt Chuck flauw op zijn vlot en eens hij ontwaakt, is Wilson niet meer bij hem. Chuck is zwak, maar probeert hem wanhopig terug te halen. Door de stroming en de golven lukt dat echter niet en moet hij de vreselijke keuze maken tussen veilig zijn op het vlot en zijn ‘vriend’. Chuck redt zichzelf, maar blijft om Wilson schreeuwen 

My Sister’s Keeper - Kate sterft

Anna werd op de wereld gezet met een doel: haar zus Kate redden die ernstig ziek is. Op haar 15de wordt Kate zo ziek dat Anna haar nier moet doneren, zodat haar zus verder kan leven. In plaats daarvan klaagt ze echter haar ouders aan en wil ze zichzelf emanciperen om terug de baas te worden over haar eigen lichaam.
 
Het grote keerpunt in de film komt er wanneer we ontdekken dat het eigenlijk Kate is die haar zus overtuigt om hun ouders aan te klagen. Kate wil sterven op de manier die zij wil en niet leven omdat haar zus zich opoffert. De film eindigt met Anna als verteller, die uitlegt waarom ze haar zus niet kon redden en dat ze elkaar vast op een dag weer terugzien. Hou je zakdoeken maar klaar voor deze film.

Films

Bekijk alles
Top