James Harden naar Brooklyn Nets: een vloek of een zegen?

Sport |

NBA-basketspeler James Harden trok afgelopen woensdag de deur van Houston Rockets achter zich dicht om naar de Brooklyn Nets te verkassen. Harden was naar verluidt niet tevreden met het niveau van The Rockets en zag naar eigen zeggen geen andere optie meer. Maar met Harden halen de Nets ook een eigenzinnige sterspeler in huis. Hebben ze daar al niet genoeg van?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na acht seizoenen ploeteren in Houston vond James Harden het welletjes geweest. De 'Most Valuable Player' uit 2018 verlaat de Houston Rockets voor de Brooklyn Nets. De wens om te vertrekken speelde al langer in Hardens hoofd, maar de nederlaag tegen de LA Lakers afgelopen week deed de man overstag gaan. Houston verloor een tweede keer dit seizoen van de Lakers en ditmaal met zware cijfers (117-100). Harden kon dat niet verteren en verklaarde in de Amerikaanse pers dat deze ontgoocheling ‘niet meer opgelost kan worden’.

Door de komst van Harden moet er flink wat geschoven worden bij de Nets. De salarisboekjes moeten immers evenwichtig blijven dus vertrekt Nets-speler Caris LeVert naar Indiana. Jarrett Allen en Taurean Prince vertrekken op hun beurt dan weer naar Cleveland. Bij de Nets treft Harden twee andere kleppers van de NBA aan. Kevin Durant en Kyrie Irving. Met Durant speelde Harden van 2009 tot 2012 samen in Oklahoma en dat liep bijzonder goed. Met de komst van Harden beschikt coach Steve Nash plots over drie van de beste spelers op Amerikaanse bodem en moet er opnieuw gezocht worden naar een goede balans in het team.

De juiste balans

Voormalige NBA-ster Ray Allen vroeg zich onlangs luidop in de Amerikaanse media af of Harden klaar is om zijn plek te vinden in een team dat niet rond hem draait. “Kan hij hen het vertrouwen geven?”, vroeg Allen zich af tijdens een interview met Sports Illustrated. Deze vraag komt niet uit de lucht gevallen. Ook al wordt James Harden gerekend tot één van de beste basketbalspelers uit de geschiedenis van de NBA, toch vinden kenners dat hij meer aan het teambelang zou mogen denken in plaats van zijn eigen statistieken. De komst van Harden kan ervoor zorgen dat de Nets kunnen meedingen naar een NBA-titel, maar dan moet coach Steve Nash er wel voor zorgen dat er een team op het veld staat en geen bende individualisten.

Er is dus werk aan de winkel voor coach Nash. Harden speelt bovendien al jarenlang in hetzelfde systeem. De vraag rijst of hij zich nog zal kunnen aanpassen aan nieuwe ideeën tussen nieuwe en andersdenkende teamgenoten. Maar misschien is dit voor Harden wel de laatste kans om een overstap te maken. Hij is immers al 31 jaar oud en jaagt nog steeds een grote prijs na. Als hij zijn ego opzij kan zetten en zijn talent kan laten spreken, kan James Harden wel degelijk alle criticasters lik op stuk geven en eindelijk prijzen pakken.

Volg alle perikelen van de NBA op Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top