Topaffiche tussen Antwerp Giants en Oostende in beker van België

Sport | De kwartfinales van de beker van België basketbal hebben een dubbele kraker opgeleverd. Antwerp en Oostende zullen elkaar bekampen in de heen- en terugmatch op 22 en 24 januari. Een wedstrijd tussen de tweevoudige bekerwinnaar en meervoudige kampioen van België.

Voor de Telenet Antwerp Giants en Filou Oostende smaakt de beker van België bijzonder. De jongste seizoenen hebben de twee teams uitgeblonken in de beker. Antwerp won de twee laatste edities, waarvan die in 2019 tegen… Oostende. De kustjongens heb op hun beurt telkens de beker gewonnen tussen 2013 en 2018, alvorens gestuit te worden door de Giants.

Velen hadden het duel der titanen pas in de finale willen zien, maar het lot heeft beslist dat de twee teams elkaar in de kwartfinales zullen treffen. Een dubbele finale avant la lettre dus, op 22 (Oostende) en 24 (Antwerp) januari.

Voordeel voor Oostende

Voor de match helt de balans lichtjes over in het voordeel van Oostende. De laatste twee onderlinge duels werden telkens gewonnen door de Oostendenaren. Vorige week was de zege zelfs vrij afgetekend. In eigen huis veegde Oostende de vloer aan met Antwerp: het werd 79-64.

De week voordien was het verschil iets minder groot, maar won Oostende toch het pleit met een score van 74-78. Positief punt: de Antwerpenaren domineerden Oostende in de tweede periode en wonnen de laatste twee quarters. De troepen van Dario Gjergja hebben wel het mentale voordeel. De dubbele repetitie draaide nadelig uit voor Antwerp.

De negatieve spiraal stoppen

Met twee nederlagen op rij, moest Antwerp de grip op Oostende lossen. De kustploeg is dit seizoen nog steeds ongeslagen in de competitie en werkt vol vertrouwen toe naar deze dubbele confrontatie.

Antwerp moet de rug rechten. De Giants namen dit seizoen een goede start, maar vier nederlagen op rij incasseren en een vroege uitschakeling wordt moeilijk te verteren. De dubbele bekerwinnaar is aan zijn status verplicht om te presteren. Noblesse oblige.

Beleef de eerste match van deze dubbele topconfrontatie in de kwartfinales van de beker van België tussen Oostende en Antwerp deze vrijdag live om 20u30 op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.