Kan Club Brugge het Standard van Mbaye Leye een eerste nederlaag bezorgen in de Jupiler Pro League?

Jupiler Pro League | Speeldag 22 is nog maar net verteerd, maar op vrijdag rolt de bal reeds opnieuw voor speeldag 23. Daarin bekampen de twee promovendi, Leuven en Beerschot, elkaar. Alle ogen zullen echter op zondag gericht zijn voor de topper tussen Club Brugge en Standard.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Terwijl het amateurvoetbal niet meer zal hernomen worden, raast de Jupiler Pro League aan een sneltempo door. Op dinsdag, woensdag en donderdag werd speeldag 22 afgewerkt, vanavond gaat het voetbalcircus gewoon door. Antwerp ontvangt rode lantaarn Waasland-Beveren. De Waaslanders zoeken naar een nieuwe zege sinds 13 december en zien de kloof met de veilige zone stelselmatig vergroten. Een zege tegen een wisselvallig Antwerp zou alvast deugd doen. Al moeten de troepen van Nicky Hayen dan wel barstjes vinden in de organisatie van Frank Vercauteren.

Promovendi in mindere periode

Op zaterdag serveert de Jupiler Pro League vier wedstrijden. KV Mechelen en Racing Genk mogen de zaterdagspits afbijten. Eupen krijgt Moeskroen over de vloer, de laatste ploeg die in de veilige zone staat. Tegelijkertijd beginnen OH Leuven en Beerschot eraan. De twee promovendi verrasten reeds vriend en vijand dit seizoen, al zitten de beide teams momenteel in een wat mindere periode. Tot slot sluiten KV Kortrijk en Sporting Charleroi zaterdagavond af.

Slagveld aan de Gaverbeek

Het zwaartepunt van speeldag 23 ligt op zondag. Op Jan Breydel zal de vlam meteen in de pan zitten, vermits Standard over de vloer komt. Sinds Mbaye Leye het roer van Philippe Montanier overnam, is Standard aan een heuse heropleving bezig. Lukken de Rouches het om de fiere leider in de Jupiler Pro League het vuur aan de schenen te leggen?

KV Oostende blijft als seizoensrevelatie op zoek gaan naar een plek in de top vier. Dat moeten de kustboys zondag doen op het veld van Zulte Waregem. Makkelijk zal het niet worden voor het goed voetballende Oostende, vermits het terrein van Zulte Waregem er al een tijdje als een slagveld uitziet. Nadien kijken Anderlecht en AA Gent, twee ploegen die dit seizoen erg wisselvallig presteerden, elkaar in de ogen. STVV en Cercle Brugge, twee ploegen die in de kelder van het klassement staan, sluiten speeldag 23 af.

Het programma van speeldag 23

Vrijdag 29 januari
Antwerp – Waasland-Beveren (vanaf 20u45 te volgen op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 30 januari
KV Mechelen – Racing Genk (vanaf 16u15 te volgen via Eleven Pro League 1)
OH Leuven – Beerschot (vanaf 18u30 te volgen via Eleven Pro League 1)
Eupen – Moeskroen (vanaf 18u30 te volgen via Eleven Pro League 2)
KV Kortrijk – Charleroi (vanaf 20u45 te volgen via Eleven Pro League 1)

Zondag 31 januari
Club Brugge – Standard (vanaf 13u30 te volgen via Eleven Pro League 1)
Zulte Waregem – KV Oostende (vanaf 16u te volgen via Eleven Pro League 1)
Anderlecht – AA Gent (vanaf 18u15 te volgen via Eleven Pro League 1)
STVV – Cercle Brugge (vanaf 20u45 te volgen via Eleven Pro League 1)

Volg het reilen en zeilen van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top