Kraker tussen Club Brugge en KRC Genk en Waalse derby kruiden 21ste speeldag

Sport | RSC Anderlecht en Waasland-Beveren trappen vanavond in het Astridpark de 21ste speeldag in de Jupiler Pro League op gang. Het zwaartepunt van dit weekend ligt op zondag. Koploper Club Brugge ontvangt dan in het Jan Breydelstadion runner-up KRC Genk, terwijl Standard zich opmaakt voor een Waalse derby met de komst van Charleroi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge raakt de laatste weken helemaal op dreef en telt in de stand (48 ptn) al tien punten meer dan KRC Genk, dat gisteren nog zijn wedstrijd van de 25ste speeldag thuis tegen AA Gent speelde. Het team van Club Brugge-coach Philippe Clement zal er lichtjes anders uitzien dan de voorbije weken. Hans Vanaken keert namelijk terug uit schorsing en zal zijn plekje opnieuw in het middenveld veroveren.

Herboren Standard

Antwerp, derde met 37 punten, ontvangt zaterdag (20u45) KV Oostende, dat met een zevende stek een goed seizoen draait. Nummer vier Anderlecht (35 ptn) wil in de hoofdstad tegen kelderploeg Waasland-Beveren zijn aansluiting met de top niet missen.

Standard voetbalt onder nieuwbakken coach Mbaye Leye als herboren en gaf KV Mechelen midweeks een 0-4 oplawaai. De Rouches (vijfde met 34 ptn) willen die lijn doortrekken in de clash met Charleroi, dat een plaats lager staat.

Spannende strijd onderin

Onderin is het ongemeen spannend in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge (19 ptn) heeft de rode lantaarn in handen, maar Moeskroen (21 ptn) en Waasland-Beveren (20 ptn) staan op korte afstand. Cercle trekt naar middenmotor KV Kortrijk, terwijl Moeskroen de trip naar Sint-Truiden maakt. Voorts speelt KV Mechelen gastheer voor AS Eupen en ontvangt Zulte Waregem aan de Gaverbeek Beerschot. OH Leuven en AA Gent kijken elkaar aan Den Dreef in de ogen.

Programma speeldag 21

Vrijdag 22 januari
Anderlecht - Waasland-Beveren (20u45 - Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 januari
KV Mechelen - Eupen (16u15 - Eleven Pro League 1)
STVV - Moeskroen (18u30 - Eleven Pro League 1)
KV Kortrijk - Cercle Brugge (18u30 - Eleven Pro League 2)
Antwerp - KV Oostende (20u45 - Eleven Pro League 1)

Zondag 24 januari
Club Brugge - Racing Genk (13u30 - - Eleven Pro League 1)
Zulte Waregem - Beerschot (16u - Eleven Pro League 1)
Standard - Charleroi (18u15 - Eleven Pro League 1)
OH Leuven - KAA Gent (20u45 - Eleven Pro League 1)

Blijf de Jupiler Pro League op de voet volgen via de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal, in sport is alles mogelijk.

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top