De beste documentaires op Disney+

Films | Disney+ is het beste streamingplatform voor iedereen die houdt van de wondere wereld van Mickey en Minnie. Toch zijn er niet enkel zeemzoete en ontroerende animatiefilms te zien op het platform. Disney+ biedt namelijk ook enkele sterke documentaires aan. Proximus Pickx zette er een paar voor jou op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Imagineering Story

In de Walt Disney Company zitten enkele ongelooflijke artiesten en ingenieurs, die verantwoordelijk zijn voor de verschillende werelden in de Disney-pretparken. Als je ooit al in zo’n park geweest bent, weet je dat de droomwereld tot in de puntjes klopt. De mensen daarachter noemt men de “Imagineers”. In deze zesdelige documentaire volg je hun werk op de voet en krijg je zelfs de kans om even achter de schermen te gaan van de wereld van Mickey Mouse. Een must voor alle Disney-fans.

Women of Impact: Changing the World

Het begint allemaal met één vraag: hoe ga je de wereld een betere plek maken? Ze leven tussen de primaten in de jungle, duiken de oceanen af op zoek naar aanwijzingen over de gezondheid van onze planeet, ontdekken onze menselijke oorsprong in Afrikaanse grotten en testen nieuwe technologieën in de ruimte. Ze breken glazen plafonds in redactiekamers, directiekamers, rechtszalen en klaslokalen. Maak kennis met de vrouwen die onze wereld aan het veranderen zijn.

On Pointe

Er hangt altijd een vleugje mysterie rond de balletwereld. De elegante routines lijken zo eenvoudig uitgevoerd door professionele dansers, dat je haast zou vergeten dat er hard werk en moeilijke techniek achter schuilt. In deze zesdelige documentaire krijg je een kijkje achter de schermen van de School of American Ballet (SAB) in New York City. Toekomstige dansers tussen de 8 en 18 jaar maken daar met bloed, zweet en tranen hun dromen waar. Met de blik op een professionele carrière en een rol in 'De Notenkraker'.

Into the Unknown

Als Disney-fan is het haast onmogelijk om ‘Frozen’ nog niet gezien te hebben. Door het daverend succes van de eerste film moest er natuurlijk een vervolg komen. ‘Into the Unknown’ neemt je gedurende zes afleveringen mee achter de schermen van ‘Frozen 2’. Het is de eerste keer dat alles op camera wordt vastgelegd. De uitdagingen, de doorbraken en de teleurstellingen die het creatief proces met zich meebrengt tonen aan hoe complex het is om een Walt Disney Animation Studios film te maken.

One Strange Rock

De titel zegt het al, deze documentaire gaat over die ene rare steen waar leven op ontstaan is: de aarde. Filmmaker Darren Aronofsky stond aan het hoofd van het proces en de documentaire wordt aan elkaar gepraat door gastheer Will Smith. De serie is een eerbetoon aan de schoonheid en kracht van onze planeet, een verhaal dat verteld wordt door de enige mensen die hem ooit verlaten hebben: astronauten.

Ontdek deze magische documentaires op Disney + via de optie “All Stars” en “All Stars & Sports” van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top