Wordt Justin Bieber echt priester?

Een lichtjes geschift gerucht doet nu al een tijdje de ronde: volgens OK! Magazine zou Justin Bieber een opleiding volgen om priester te worden bij de kerk Hillsong in New York. De zanger ontkent de bewering stellig, maar het gefluister blijft aanhouden.

Heeft Bieber zijn nieuwe roeping gevonden? Begin deze maand schreef het blad OK! Magazine nog met veel bravoure dat de zanger gebedsleider wil worden bij Hillsong Church. Volgens het artikel voelde Bieber daar een roeping die sterker was dan die voor de muziek. Het magazine citeert iemand die dicht bij de zanger staat, maar geeft diens identiteit niet prijs.
 
Fans kunnen voorlopig op beide oren blijven slapen, want de zanger van ‘Yummy’ zal niet gauw een priestergewaad aantrekken. Bieber trok op Instagram van leer tegen het verhaal en schreef het af als “fake news”. De jonge zanger staat wel bekend als gelovige Christen en drukt zijn geloof vaak uit op sociale media, in zijn muziek en in het dagelijkse leven. Na een resem baldadigheden, die ongetwijfeld te maken hadden met het feit dat hij als 15-jarige al een wereldster was, vond Bieber rust in religie. Maar zeggen dat hij lid wordt van de clerus gaat toch een brug te ver.
 
Vriendschap met priester Lentz
 
Op Instagram distantieert Bieber zich zelfs van de Hillsong Church, een evangelische kerkgemeenschap in New York. “De Hillsong Church is niet mijn kerk. Ik maak deel uit van Churchome”, schreef hij.
 
Het is nochtans priester Carl Lentz, de stichter van de Hillsong Church, die Bieber in 2014 doopte. De twee waren erg close. De zanger vertelde zelfs dat het Lentz was die hem hielp tijdens moeilijke momenten en die hem op het Christelijke pad bracht. Daarmee alludeert hij hoogstwaarschijnlijk naar een oude drugsproblematiek en aanvaringen met het gerecht.
 
De 42-jarige moderne priester Carl Lentz is enorm populair in de Verenigde Staten. Hij slaagde erin om meerdere wereldsterren bij hem te laten aansluiten, waaronder zangeres Selena Gomez en baskeballer Kevin Durant.

Hillsong onder vuur

Maar afgelopen november kreeg Lentz zijn ontslag, onder andere nadat hij zijn vrouw bedroog. Daarna staken ook de geruchten rond Bieber de kop op. OK! Magazine beweert dat de zanger de leiding over de kerk op zich wilde nemen na het vertrek van zijn mentor, om zo de orde te herstellen, als bedanking aan Lentz.
 
Zoals we intussen weten, is niets minder waar. Bieber zag zich verplicht om stellig te ontkennen dat hij aast op de stoel van Lentz en te verklaren dat hij geen lid meer is van Hillsong. De zanger van ‘Holy’ hamert op dat laatste, meer dan waarschijnlijk omdat een reeks schandalen over de kerk intussen het daglicht zagen. En dan hebben we het niet alleen over het “misbruik van vertrouwen” en de “morele tekortkomingen” die de kerkgemeenschap aan Lentz toeschrijft.
 
Meerdere priesters hebben Hillsong intussen verlaten de afgelopen maanden, zonder daar veel uitleg bij te geven. Een oud-lid van de gemeenschap getuigde sindsdien dat hij zich als een slaaf voelde en dat de kerkleiding hun invloed over de leden misbruikte om "al hun noden te vervullen". Na zo’n aantijgingen is het niet verwonderlijk dat Bieber zich van de hele mikmak wil distantiëren.
 
Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel, want fans van de zanger kunnen het jaar beginnen met een nieuwe single: ‘Anyone’.

Muziek

Bekijk alles
Top