Enkele dagen geleden onthulden de ontwikkelingsteams van League of Legends de 154e kampioen in de game. Graag applaus voor Viego, de Ruined King. Laten we eens kijken wat we tot nu toe over hem weten. Skills, lore, releasedatum, we nemen alles met je door.

De eerste keer dat we over deze nieuweling op de Summoner’s Rift hoorden, was in de Champion Roadmap, die begin september door Riot werd uitgebracht. Op dat moment werd de Ruined King al genoemd en waren er al wat details uitgelekt over de kampioen. Het nieuws was dat hij in de jungle zou verblijven en dat hij de “harten zou breken en de hoofden zou begeesteren…” Riot Games bevestigde de komst van Viego tijdens zijn georganiseerde stream om de lancering van het seizoen 2021 te vieren, en dat alles in een epische bioscoopstijl.

Maar eerst en vooral, wie is de nieuwe kampioen Viego, en waar komt hij vandaan? De meest aandachtigen onder ons (of de grootste verslaafden aan Riot’s MOBA, aan jou de keuze) zullen zeker al een intrigerend detail hebben opgemerkt. Inderdaad, de naam “Ruined King” is al enkele jaren aanwezig in het spel. En ja, het object “Blade of the Ruined King” is inderdaad aan Viego verbonden. Met een beetje logica begrijp je al snel dat dat in werkelijkheid het wapen is van de nieuwe kampioen die we sinds de release in seizoen 3 hebben gebruikt. Uiteraard zal Viego centraal staan in Ruined King: A League of Legends Story, de solo RPG die door Riot Forge later dit jaar zal worden uitgebracht.

Door de geschiedenis van sommige kampioenen van dichterbij te bekijken, is het gemakkelijk om ze te verbinden met de nieuwe kampioen Viego. Uit haar biografie leren we dat Kalista eigenlijk Viego’s nichtje is, die door de laatstgenoemde naar de Blessed Isles is gestuurd om een geneesmiddel te vinden om de vrouw van de koning te redden. Maar ze komt te laat terug en wordt verraden door de Ruined King, gek van woede en verdriet, en zijn trouwe generaal, een zekere Hecarim.

Abilities


Q: Blade of the Ruined King

Passief: Viego’s aanvallen dienen een percentage van de huidige HP van zijn doelwit als extra schade toe bij de impact. Wanneer Viego een vijand aanvalt die hij onlangs met een vaardigheid heeft geraakt, raakt die aanval de vijand twee keer. De tweede hit absorbeert de HP van het doelwit in plaats van gewone schade toe te brengen, maar past toch de effecten op de impact toe en kan een kritieke hit toebrengen. Deze passieve vaardigheid blijft behouden tijdens het bezit.

Actief: Viego steekt met zijn blade naar voren en verwondt alle geraakte vijanden.

W: Spectral Maw

Viego laadt zijn aanval en rent dan naar voren, waarbij hij een vlaag mist verspreidt die de eerste vijand verdooft en schade toebrengt. De duur van de verdoving en het mistbereik nemen toe volgens de oplaadtijd.

E: Harrowed Path

Viego verspreidt een golf van zwarte mist rond een nabijgelegen muur. In de mist wordt Viego gecamoufleerd en wint hij aan aanvalssnelheid en bewegingssnelheid.

R: Heartbreaker

Viego gooit het lichaam dat hij momenteel bezit weg en teleporteert vooruit, waarbij hij de vijandelijke kampioen binnen bereik met het laagste percentage aan HP aanvalt en bonusschade toebrengt op basis van zijn of haar ontbrekende HP. Andere vijanden binnen bereik worden weggeslagen.

Viego wordt op de Summoner’s Rift verwacht vanaf patch 11.2. Hij zou dus zijn eerste stappen in het spel moeten zetten op 21 januari, wanneer de volgende patch wordt uitgebracht. In de tussentijd kan je de kampioen eens testen door je te verbinden met de PBE, de testserver van Riot. Drie kampioenen, blijkbaar gekoppeld aan de terugkeer van de Ruined King, zouden de komende weken ook in het spel moeten verschijnen. Er is nog geen informatie over hen gelekt. Wij houden je uiteraard op de hoogte zodra er meer nieuws is.

Copyright afbeelding: Riot Games