De Call of Duty League kondigt zijn terugkeerdatum aan

Nieuws |

De Call of Duty League kondigde gisteren de startdatum aan voor het tweede seizoen van de Call of Duty League. De belangrijke league keert terug op 23 en 24 januari voor een speciaal Kickoff-toernooi, en op 13 en 14 februari voor het eerste Home Series-evenement, gehost door FaZe.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans hebben geduldig moeten wachten op de terugkeer van de Call of Duty League sinds het einde van het eerste seizoen in augustus 2020. Geduld is een mooie deugd, maar de league deed gisteren een aantal aankondigingen over de terugkeer van het competitieve seizoen. Laten we niet vergeten dat er in het tussenseizoen een nieuwe titel werd uitgebracht: Black Ops Cold War. Het nieuwe seizoen zal dus worden gespeeld op de nieuwe game, in een 4v4-format dat een tijdje afwezig was. Dat onderstreepte ook de community.

Kickoff Classic: een nieuw toernooi aan het begin van het seizoen


Dit jaar begint het competitieve seizoen met een instaptoernooi dat de Kickoff Classic heet. Dit toernooi zal de 12 franchiseteams van de competitie samenbrengen op 23 en 24 januari.

Maar een kleine twist had je waarschijnlijk wel al zien aankomen… Om de competitie wat pikanter te maken en de fans te laten interageren met hun favoriete teams, zal de seeding van het evenement op een speciale manier gebeuren. De drie teams die het seizoen 2020 aan de top van het klassement afsloten, zullen online een enquête houden om hun eerste match-ups te bepalen. Zo zullen de fans van Dallas Empire (regerende kampioen van het seizoen 2020), Atlanta FaZe en OpTic Chicago (voorheen Chicago Huntsmen) het voorrecht hebben om de eerste tegenstander van hun team te selecteren. Maar maak je geen zorgen als je favoriete team niet als eerste eindigt in de enquête. Natuurlijk kan het nog steeds deelnemen aan de competitie.

Atlanta FaZe Home Series: eerste stop van het seizoen


Het reguliere seizoen zal beginnen met een Home Series-evenement in een aangepast format voor dit tweede seizoen van de Call of Duty League. Het evenement wordt georganiseerd door Atlanta FaZe en gaat door op 13 en 14 februari. Na een opvallend tussenseizoen met een geanimeerde mercato moet dit evenement ons in staat stellen om een glimp op te vangen van de capaciteiten van elk team, maar ook van wat dit nieuwe competitieve seizoen voor ons in petto heeft.

Hoewel nog niet alle details van de competitie bekend zijn, weten we wel al hoe de loting van de groepen zal gebeuren. En die is op zijn zachtst gezegd origineel. Voor de Atlanta FaZe Home Series hebben de twee beste teams van vorig jaar, Dallas Empire en Atlanta FaZe, het voorrecht om elkaars tegenstanders te kiezen. Hiervoor worden ze elk in een aparte groep geplaatst en vervolgens kiezen ze de teams die zich bij de andere groep moeten voegen totdat de groepen gevuld zijn. De loting gaat door tijdens het Kickoff-toernooi.

Ter herinnering, de Home Series-evenementen zullen helpen om de seeding van de Majors in het komende seizoen te bepalen. Bovendien zullen de overwinningen in deze toernooien waardevolle competitiepunten opleveren voor de teams, die nodig zijn om zich te kwalificeren voor de play-offs. Afgezien van de pure competitie, is er geen twijfel dat deze kleinere gebeurtenissen de Call of Duty-scene tussen de Majors door tot leven zal brengen en de concurrentie tussen de teams zal verhogen.

Copyright afbeelding: Call of Duty League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top