De 53-jarige Kazuyoshi Miura hangt zijn schoenen nog niet aan de haken bij Yokohama FC

De Japanse Kazuyoshi Miura, die al het record van de oudste profvoetballer in handen heeft, heeft zijn contract met Yokohama FC met een jaar verlengd. De speler, die in februari 54 jaar wordt, speelt nog een seizoen bij de Japanse club uit de J-League.

King Kazu' zal zo aan zijn 36ste seizoen op clubniveau beginnen, na zijn debuut voor Santos in Brazilië in 1986. Het nieuwe seizoen begint de dag na zijn 54ste verjaardag, op 26 februari. "Mijn ambitie en enthousiasme voor voetbal groeien alleen maar," zei Miura, geciteerd op de website van zijn team.
 
Vorig seizoen viel Miura vier keer tijdens de J-League in, goed voor een totaal van 67 speelminuten, en twee keer in de Japanse League Cup. In totaal heeft hij 293 wedstrijden gespeeld voor Yokohama FC, de club waar hij al sinds 2005 actief is. Met die club werd hij in 2006 kampioen in de tweede divisie. Miura heeft in zijn carrière ook 89 keer de nationale teamtrui gedragen. Met 55 doelpunten heeft hij op één speler na het meest aantal doelpunten gemaakt in de geschiedenis van zijn land..

Een globetrotter

Kazuyoshi Miura is op voetbalvelden geweest in de vier hoeken van de wereld. Hij behoort tot een selecte groep spelers die op vier verschillende continenten heeft gespeeld, net zoals Rivaldo en Keisuke Honda. Na zijn debuut in Brazilië speelde hij tijdens zijn carrière in Italië (Genua), Kroatië (Kroatië Zagreb) en Australië (Sydney FC).
 
Hij heeft echter maar één trofee in het buitenland gewonnen, het Kroatische kampioenschap in 1999. In zijn thuisland heeft Miura echter alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij won de meeste van zijn titels met Tokyo Verdy (1990-1998): vier Japanse kampioenschappen, een Emperors Cup, drie League Cups en een Supercup. ‘King Kazu’ won ook een groot aantal persoonlijke onderscheidingen.

Andere veteranen

Terwijl Kazuyoshi Miura de recordhouder is, hebben ook andere spelers een ongelooflijke lange voetbalcarrière gehad. In Frankrijk vierde Montpellier HSC-verdediger Vitorino Hilton in september zijn 43e verjaardag. Sinds hij in 2011 in het Hérault-departement is aangekomen, is hij nog altijd de emblematische kapitein en een onbetwiste titularis. 
 
Er is ook nog de 45-jarige Braziliaan Magno Alves, die voor Atletico de Alagoinhas speelt in de vierde divisie van de Braziliaanse competitie. ‘Magnata' heeft voor een dozijn verschillende clubs in zijn land gespeeld, waaronder het beroemde Fluminense FC, maar ook in Korea, Japan en Qatar. 
 
En onder legende Gianluigi Buffon kan je natuurlijk niet uit. De 42-jarige Italiaanse doelman speelt nog steeds voor zijn geliefde club Juventus Turijn, waarvan hij de clubkleuren bijna 20 jaar heeft verdedigd. ‘Gigi' Buffon wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de geschiedenis met een onwaarschijnlijk palmares en hij is bovendien een van de weinige spelers die meer dan duizend keer op het veld heeft gestaan.
 
 

Nieuws

Bekijk alles
Top