Gisteren stond helemaal in het teken van de grote terugkeer van onze geliefde Belgian League, die we een paar maanden hebben moeten missen. De eerste dag van het kampioenschap gaf de teams de mogelijkheid om zichzelf te meten met de concurrentie en om de eerste duels uit te vechten in een seizoen dat spannend belooft te worden. ION Squad en KVM Esports kwamen als winnaars uit de strijd met elk twee overwinningen.

 

Met de eerste speeldag gisterenavond is de Belgian League nu echt van start gegaan. De zes uitgenodigde teams konden hun eerste of zelfs hun eerste twee wedstrijden van het seizoen spelen en testten de concurrerende teams een eerste keer.

In de eerste wedstrijd van de avond stond KV Mechelen Esports tegenover KRC Genk Esports. Voor KVM was het een terugkeer naar een zo goed als volledig veroverd gebied na de Country Finals van vorig jaar. Voor Genk was dit de duik in het grote bad. Dit 2021-seizoen is inderdaad het eerste van KRC Genk in de Belgian League. Het is niet verwonderlijk dat het Mechelse team met zijn ervaring de bovenhand nam en zonder al te veel moeilijkheden zijn eerste overwinning behaalde. Een van de hoogtepunten was de grootse prestatie van de nieuwe jungler Urban, die beslissend was met zijn Nidalee wanneer dat nodig was.

We keken ook echt uit naar de tweede wedstrijd van de avond, waarin we de kwaliteiten van ION Squad konden beoordelen. ION Squad is een nieuw team dat onder vuur ligt sinds zijn rekrutering in de Belgian League, een beslissing die veel waarnemers binnen de scene niet begrijpen. De nieuwkomers kregen 7AM als eerste tegenstander, een team vol realisme dat, ondanks enkele moeilijke momenten in bepaalde fases van het spel, erin slaagde om de verschillende individu’s samen te brengen en om een mooi opgebouwd spel te laten zien. De wedstrijd stond ook in het teken van de terugkeer van de Camille van toplaner Phoenix (voorheen Sector One), die het 7AM-team veel problemen bezorgde. ION Squad pakte verdiend zijn eerste overwinning van het seizoen.

De derde wedstrijd bracht enkele herinneringen terug voor de grootste fans van de Belgian League. Sector One moest het meteen opnemen tegen zijn aartsrivaal uit 2020, KVM Esports, een heruitgave van de grote finale van de 2020 Country Finals. En de liefhebbers kregen waar voor hun geld, want het verschil tussen de twee teams was heel klein. Ondanks de lead die KVM aan het begin van de wedstrijd nam, hield Sector One stand en wist het het gat halfweg de wedstrijd te verkleinen. Ze staken de Mechelaars zelfs voorbij wat betreft verzamelde gold. Maar de KVM’s toonden geduld en een dodelijk realisme, wachtend op de juiste timing om hun acties te lanceren. De sterkte van KVM werd Sector One uiteindelijk te veel. De tweevoudig Belgisch kampioen opende zijn seizoen dus met een nederlaag.

Na zijn eerste overwinning tegen Team 7AM kwam ION Squad terug voor een duel met 4Elements in de laatste wedstrijd van de avond. We zagen een totaal andere opstelling in vergelijking met de eerste wedstrijd, een bewijs dat het team van de Ion Squad in staat is zich aan te passen. Dankzij de damage van een Flif in grote vorm, won ION Squad de strijd na 32 adembenemende minuten.

Na deze eerste competitiedag staan ION Squad en KVM Esports aan kop van het voorlopige klassement met twee overwinningen. De andere teams hebben een nederlaag achter hun naam staan. Maar opgelet, het klassement zou wel eens grote veranderingen kunnen ondergaan eenmaal de teams helemaal gerodeerd zijn. We spreken komende maandag af op Pickx.be om speeldag 2 van de competitie te volgen!

Copyright afbeelding: META