Beerschot-Club Brugge: de raakpunten tussen Losada en Clement

Sport | Wie kan Club Brugge van een nieuwe landstitel houden? Philippe Clement kan voor de derde opeenvolgende keer met zijn team kampioen worden. Hernan Losada droomt ook van zo een parcours en is alvast goed bezig. De twee trainers nemen het zondag om 18u15 tegen elkaar op tijdens Beerschot-Club Brugge

Door Pickx

Deel dit nieuws

We gaan enkele maanden terug in de tijd. Beerschot is nog maar net terug in Eerste Klasse A en het gaat op bezoek bij Club Brugge. Blauw-Zwart is in eigen huis bijna onklopbaar, maar Losada weet er met zijn ‘Kielse Ratten’ te winnen: 0-1, na een goal van Raphael Holzhauser. Het was het begin van een tot nu toe prachtig seizoen voor Losada & co.

Eerst in de luwte

Losada begon als coach van de beloften van Beerschot en zette daar zijn eerste stappen als trainer. Hij werd ook assistent-trainer van Stijn Vreven, maar in oktober 2019 werd die laatste ontslagen. Losada volgde hem op en hij zorgde meteen voor de promotie naar Eerste Klasse A. Dit jaar gaat het crescendo en Losada wordt een mooie toekomst voorspeld. Hij staat voor aanvallend voetbal en Beerschot is weer helemaal terug. Hij werd bij de Gouden Schoen beloond met een tweede plaats in het referendum van 'Trainer van het Jaar', achter Clement.

Losada heeft met zijn rivaal van zondag alvast een goed voorbeeld. Clement was ook eerst coach van de beloften van Club Brugge en ging nadien aan de slag als T2 van Michel Preud'homme. Hij zette zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij Waasland-Beveren en daar plukte KRC Genk hem weg. Clement won er de titel en Club Brugge haalde hem terug naar het Jan Breydelstadion. Daar won hij weer de landstitel en dit seizoen is hij alweer goed op weg om prijzen te pakken.

Snelle prijzenpakkers

Clement is dus een goed voorbeeld voor Losada. De Argentijn liet al weten dat hij openstaat voor een Belgische topclub, maar wie weet kan hij met het ambitieuze bestuur van Beerschot die stap naar de top zetten? Clement nam goede keuzes door Waasland-Beveren en Genk op een hoge piek te verlaten, moet Losada dat ook doen? Die keuze maken is één van de moeilijkste aspecten van het voetbal, waar het momentum zeer bepalend is.

Clement wist telkens goed te kiezen en hij is nog maar vier jaar aan de slag als hoofdtrainer. In die periode won hij twee landstitels, won hij twee keer de Trofee Raymond Goethals en bij de Gouden Schoen werd de coach al twee keer uitgeroepen tot 'Trainer van het Jaar'. Losada is sinds eind 2019 werkzaam als hoofdtrainer en wist al één landstitel in 1B op zijn palmares te schrijven. Daarnaast werd de ex-middenvelder tweede in de verkiezing ‘Trainer van het Jaar’.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top