Leuven Bears uit op wraak tegen Limburg United

Sport |
De Leuven Bears, die nog steeds zoeken naar een eerste overwinning in dit seizoen van de Euromillions Basket League, staan vrijdag tegenover Limburg United voor de terugwedstrijd. Vorige week kreeg Leuven nog met 86-62 het deksel op de neus in Limburg. Als ze hun seizoen nu goed en wel willen aftrappen, kunnen ze maar beter reageren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In poule B van de Euromillions Basket League hopen twee teams op een nieuwe wind in 2021. En uitgerekend die twee teams komen twee keer oog in oog te staan aan het jaarbegin. Vorige vrijdag nam Limburg United de maat van Leuven Bears in een match met éénrichtingsverkeer. Waar het eerste kwart nog vrij evenwichtig was, namen de Limburgers nadien de bovenhand en sloegen een kloof die niet meer te dichten was (86-62). De Leuvenaars krijgen hun kans op revanche tijdens de rematch in de terugronde, die meteen aansluit op de heenmatch.
 
Met vier nederlagen in evenveel matchen verkeert Leuven dit seizoen in crisis. Nochtans waren de Bears er dichtbij eind december tegen Bergen. Ze domineerden lang de debatten (47-38 na de eerste periode), maar zakten in het slot door het ijs, met 73-84 tot gevolg. Er is dus potentieel aanwezig, maar coach Eddy Casteels is nog steeds op zoek naar de toverformule om de mayonaise te doen pakken. Het verlies tegen Limburg United met 24 punten verschil was een immense tegenvaller voor de ploeg die vorig seizoen zesde eindigde in de competitie.
 
Limburg United schiet wakker

Voor de troepen van Sacha Massot ziet de wereld er iets rooskleuriger uit. Na de eerste match van 2021 ging er een zucht van verlichting door de club: tegen de Bears boekte Liimburg United zijn eerste zege van het seizoen, na twee opeenvolgende nederlagen. Vrijdag hopen de Limburgers hun winning mood te verlengen met een tweede overwinning, en zo weer het juiste pad te vinden. De club uit Hasselt, die vorig jaar als vierde eindigde, mikt dit seizoen op een plaatsje in de play-offs.
 
Net zoals in de jongste match zouden enkele jonge talenten speelkansen kunnen krijgen. We denken onder meer aan Matthias Bovy of Ajay Mitchell. Wat die laatste betreft hebben de Limburgers er alle baat bij om maximaal van zijn aanwezigheid te profiteren, want volgend jaar is hij misschien riebedebie. In november liet Mitchell verstaan dat hij gesolliciteerd werd door een Amerikaanse universiteit. Het voedt de NBA-droom van de jonge Belg, die desondanks liet optekenen dat alle focus dit seizoen nog op Hasselt komt te staan.
 
Wat de nieuwe rekruut Clifford Hammonds betreft: hij zal voor de match van vrijdag nog niet beschikbaar zijn. De 35-jarige Amerikaanse spelverdeler moet een verplichte quarantaineperiode in acht nemen. Hij is bekend met ons land want hij speelde op Belgische bodem in het seizoen 2018-2019, toen hij de kleuren van Spirou Charleroi verdedigde.
 
Volg de kraker tussen Leuven Bears en Limburg United deze vrijdag vanaf 20u15 op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top