Overzicht van de nieuwe nationale kampioenen veldrijden

Wielersport |
Meulebeke was niet de enige plek waar afgelopen weekend de truien van de nationale kampioenen in het veldrijden werden uitgedeeld. Een overzicht van enkele andere landen waar een nationaal kampioenschap werd gereden.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In België pakten Wout Van Aert zijn vierde nationale trui in het veldrijden bij de heren en Sanne Cant al haar twaalfde bij de dames. In Nederland, het andere grote crossland, werd geen NK gereden door de huidige coronamaatregelen: het NK in Zaltbommel werd door de Nederlandse overheid immers niet als topsport beschouwd (de Wereldbekermanche in Hulst kon vorige week dan weer wel worden gereden omdat het ging om een internationale wedstrijd).
 
In Frankrijk verlengde Clement Venturini zijn Franse titel (zijn 4e al, waarvan drie op een rij), in Spanje pakte Felipe Orts Lloret zijn 3e Spaanse titel op rij. In Zwitserland won Kevin Kuhn, in Tsjechië Michael Boros (zijn 4e nationale titel) en in Italië Gioele Bertolini (ook al zijn 4e titel). Er waren ook nationale titels voor Daniel Federspiel (Oostenrijk), Sebastian Carstensen Fini (Denemarken) en Zsolt Bur (Hongarije).
 
Bij de dames was de ploeg van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini CT aan het feest in Hongarije waar Kata Blanka Vas haar nationale titel verlengde. De ploeg pakte met Alicia Franck ook al brons op het BK in Meulebeke. In Italië ging de nationale driekleur voor het eerst sinds 2012 (!) niet naar Eva Lechner: Alice Maria Arzuffi werd nationale kampioene. Nationale truien waren er ook voor Pavla Havlikova (Tsjechië), Nadja Heigl (Oostenrijk), Caroline Bohé (Denemarken), Lucia Gonzalez Blanco (Spanje), Amandine Fouquenet (Frankrijk) en Nicole Koller (Zwitserland).
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top