Operatie redding krijgt vorm: na Aabbou gaat nu ook Gillekens aan de slag bij Lierse K.

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen is niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven in de strijd tegen de degradatie. Na Swinnen, Laes en Aabbou ondertekende nu ook Jordy Gillekens een (huur)contract bij de Pallieters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 20-jarige centrumverdediger is een jeugdproduct van OH Leuven en zit ook al enkele jaren in de A-kern van de Leuvenaars. Toch slaagde hij er vooralsnog niet in om de grote doorbraak te forceren. Sinds 2017 speelde Gillekens jaarlijks wel enkele wedstrijden mee bij OHL. Maar toch maakte hij het meeste minuten bij zijn uitleenbeurt aan Fiorentina.

Gillekens kwam in 2018-2019 een jaartje bij de U19 van de Italiaanse Serie A-club terecht en speelde daar een sterk seizoen. Even leek een permanente deal in de maak, maar uiteindelijk keerde Gillekens toch terug naar Den Dreef. Sinds de promotie naar de JPL kwam de broer van doelman Nick Gillekens (Moeskroen) niet meer in actie.

Na Brent Laes en Jo Gilis wordt Gillekens al de derde OHL-huurling in de kern van Lierse Kempenzonen. Ook Aabbou kwam eerder vandaag al via een huurdeal naar het Lisp.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top