Er is een nieuwe bug opgedoken in de game League of Legends. De bug stelt spelers in staat om een gepersonaliseerde game te lanceren… en tegelijkertijd LP’s te sprokkelen. We analyseren deze omweg om te stijgen in het klassement.

 

Bugs komen vaak voor op een game als League of Legends. Met zijn 150 kampioenen laat het spel een eindeloos aantal interacties toe, waardoor het aantal bugs waaraan de spelers soms gewend raken, toeneemt. Maar de bug van vandaag gaat veel verder. Het gaat niet om een Bard-tunnel die je 3 km boven de map zou sturen of de Sylas Double Ekko Ult. Nee, we hebben het hier over een bug die veel grotere gevolgen zou kunnen hebben voor het klassement.

Youtuber Vandiril kaartte het probleem aan in een recente video. Daarin toont hij de profielen van verschillende spelers die de top van het klassement hebben bereikt met simpelweg ongelofelijke statistieken. Door naar de details van de wedstrijden te kijken, zien we al snel dat de speler zijn rangorde niet heeft gehaald door zijn talent.

De bewijzen? Ten eerste, een abnormaal hoog aantal overwinningen (53 overwinningen tegenover 0 nederlagen voor een bepaald profiel) met een bijzonder lage KDA. Terwijl de slimsten onder jullie al begrepen hebben waar het over gaat, moet de volgende informatie elke twijfel over de gebruikte techniek wegnemen. De wedstrijden van de speler in kwestie duren gemiddeld… 7 minuten.

Deze speler gebruikt in werkelijkheid een recente bug in de game van Riot Games. De bug stelt spelers in staat om custom wedstrijden te starten die de status van geclassificeerde spellen krijgen. Eenmaal de spelers in de wedstrijd zitten, moeten ze gewoon beslissen wie wint en de kostbare LP’s kan verzamelen. De bug zou mogelijk zijn dankzij een programma van een derde partij en is daarom verboden door Riot.

Hoewel we nog steeds wachten op het officiële antwoord van Riot Games, beweert de Youtuber in zijn video dat de bug al 3 maanden bekend is. Het is daarom verrassend dat Riot nog niet heeft gereageerd, vooral gezien de aard van de bug en zijn vermogen om elke competitieve dimensie in ‘s werelds meest gespeelde MOBA te verpesten. Laten we niet vergeten dat het 11e seizoen van League of Legends deze week werd gelanceerd.