Lommel SK en Lierse Kempenzonen hebben maandag een akkoord bereikt rond de verhuur van Jamal Aabbou. De jonge winger kwam dit seizoen niet meer in het stuk voor bij de Limburgers en mag het seizoen nu volmaken bij de reeksgenoot uit Lier.
Bij Lierse Kempenzonen vindt Aabbou coach Tom Van Imschoot terug. De Haspengouwer lanceerde Aabbou op het einde van het seizoen 2018-2019 in het eerste elftal van Lommel waarna de nog altijd maar 20-jarige winger vorig seizoen doorgroeide tot een basispion onder Peter Maes.

Dit seizoen loopt het evenwel wat minder voor Aabbou. Coach Liam Manning verkoos Anas Zaroury als linksbuiten waardoor Aabbou zich vooral tevreden moest stellen met korte invalbeurten. Via een uitleenbeurt aan Lierse Kempenzonen hoopt de linksbuiten weer wat meer speelminuten te verzamelen.

Aabbou was vorig seizoen de enige jeugdspeler die zich tussen het profgeweld van 1B kreeg gewrongen.

“De keuze voor Lierse was heel snel gemaakt", vertelt Aabbou op de officiële website van Lierse K. "Ik wil terug minuten maken in 1B, en dan is dit een buitenkans die ik niet mocht laten liggen. Er was deze zomer al interesse in mij, en ik ben blij dat het nu tot een overgang is gekomen. De aanpassing zal alvast vlot verlopen aangezien ik al met heel wat jongens heb samengespeeld. Laat de winterbreak maar snel voorbij zijn!”