Internationale film- en seriemakers smullen van Black Box Revelation en Plastic Bertrand

Muziek | Dat er in België heel wat muzikaal talent rondloopt, dat weten we natuurlijk al lang. Ook makers van internationale series en films horen onze eigen artiesten kennelijk graag, want Belgische muziek is vaak terug te vinden op hun soundtracks. Hieronder sommen we enkele Belgische muziekhelden op die grote series en films van muziek mochten voorzien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black Box Revelation

De bluesrockers van Black Box Revelation prijken op meerdere soundtracks. In de serie ‘Teen Wolf’ werden de liedjes ‘High on a Wire’ en ‘Skin’ gebruikt en in ‘Californication’ horen we ‘Madhouse’. Daarnaast zijn ze ook te horen in ‘Entourage’, ‘Banshee’, ‘The Vampire Diaries’, ‘Sons of Anarchy’ en, als tegengewicht voor al dat stoere geweld, ‘Degrassi: The Next Generation’, met ‘I Think I Like You’.
 
Het Belgische duo mocht al meermaals in de Verenigde Staten optreden, onder andere op het podium van de ‘Late Show with David Letterman’ in 2012. Het Amerikaanse publiek leert hen dus altijd maar beter kennen.
 
In de serie ‘Teen Wolf’ is overigens ook de groep Oscar & the Wolf te horen, dus iemand die daar achter de schermen werkt is misschien wel een grote fan van onze vaderlandse muziek!

Wallace Collection

Het nummer ‘Daydream’ is intussen zozeer in het collectieve geheugen opgeslagen dat je mogelijk niet wist dat het door de Belgische groep Wallace Collection geschreven is. Sylvain Vanholme uit Veurne en Freddy Nieuland uit Brussel scoorden er in 1969 in meer dan 20 landen een nummer 1-hit mee.
 
Het dromerige symfonische liedje komt meermaals terug in de film ‘Mr. Nobody’ met grote namen als Jared Leto, Sarah Polley en Diane Kruger in de cast. De regisseur is dan weer de Belg Jaco Van Dormael, dus het zou niet onwaarschijnlijk zijn als hij zijn landgenoten in de verf wilde zetten. In de Amerikaanse thrillerserie ‘Mr. Robot’ met Rami Malek komt dan weer een remix van het nummer voor, van de band I Monster.


Plastic Bertrand

Plastic Bertrand werd van de ene dag op de andere een wereldster dankzij het enorme succes van het nummer ‘Ça plane pour moi’ in 1977. Ongeveer tien jaar geleden moest de zanger toegeven dat niet zijn stem, maar die van producer en songschrijver Lou Deprijck op de originele opname staat. Dat neemt echter niet weg dat de naam Plastic Bertrand in een kleine 40 aftitelingen staat.
 
‘Ça plane pour moi’ komt in heel wat Belgische en Europese films en series voor, maar ook in enkele Hollywoodproducties. Denk maar aan ‘The Wolf of Wall Street’ met Leonardo DiCaprio, ‘127 Hours’ met James Franco en tienerkomedie ‘Eurotrip’.

Selah Sue

De Leuvense Sanne Putseys heeft internationaal al hoge ogen gegooid, met een aanbeveling door magazine Rolling Stone en een aantal internationale hitnoteringen. Haar bekendheid over de plas wordt hoogstwaarschijnlijk ook aangewakkerd doordat haar nummers op het scherm gebruikt worden. ‘Alone’ is te horen in ‘The Transporter Refueled’, ‘Peace of Mind’ in ‘Suits’ en ‘This World’ in ‘Criminal Minds’. Ze maakte ook muziek met de Amerikaanse rapper Childish Gambino, die onder zijn echte naam Donald Glover de reeks ‘Atlanta’ maakt. Daarin is Selah Sue dan weer te horen met het nummer ‘At Sea Again’, dat ze maakte met producer Slime.
 
Naast de bovenstaande voorbeelden komt muziek van Belgische artiesten regelmatig voor in internationale series. Zo kan je Ozark Henry horen in ‘Fear the Walking Dead’, Hooverphonic in ‘The Umbrella Factory’ en ‘Sex and the City’, en zo zouden nog wel even verder kunnen gaan. Schrik dus zeker niet als je nog veel meer Belgische muzikanten hoort in internationale films en series.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top