LowLandLions verovert titel na opwindende play-offs NumberOne

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een volledig competitiejaar op Counter Strike: Global Offensive gingen afgelopen weekend de play-offs van het NumberOne-circuit door. Het main event gaf ons een winnaar die we niet meteen hadden verwacht.

Ter herinnering: LouvardGame organiseerde in een volledig jaar vier Legend Stage-seizoenen! Tijdens deze vier edities moesten de teams zoveel mogelijk punten verzamelen om zich te kwalificeren voor de grote finale. Ook de Kayzr League deelde punten uit. Het is dus pas op 8, 9 en 10 januari dat de acht hoogst gerangschikte teams streden om een totale prijzenpot van €20.000.

Maar terwijl iedereen verwachtte dat TheDice, drievoudig winnaar van de Legend Stage, de grote finale zou bereiken, waren het twee andere teams die alles uit de kast haalden. Alles begon echter goed voor de Fransen, met twee gemakkelijke overwinningen tegen Clutch Rayn (16-3) en GameFist (16-5). Dat pad volgde ook LowLandLions (LLL). Na de eerste competitiedag stonden beide teams aan kop van hun groep, waardoor ze zich rechtstreeks kwalificeerden voor de halve finales van zondag.

Op zaterdag gingen zes teams de strijd met elkaar aan in de loser bracket in BO3-wedstrijden. De eerste uitgeschakelde teams raakten toen bekend. UBITEAM en Exalty verloren met 2-0 van respectievelijk Maestro en Clutch Rayn. Zij kregen vervolgens Apologis en GameFist op hun bord, de runners-up van de dag ervoor.

Terwijl Maestro tegen Apologis (16-5/16-7) ineenstortte, zette Clutch Rayn een prachtprestatie neer met een 2-0-overwinning en een plek bij de laatste vier.

Vervolgens was het tijd voor de clash der titanen. LLL, een team dat grotendeels bestaat uit ex-FWRD, stond tegenover MetaL en zijn teamgenoten die eerder voor Maestro uitkwamen. Maar de wedstrijd waar iedereen op zat te wachten bevond zich aan de andere kant van de boom: TheDice vs Apologis. De twee teams speelden dit seizoen al vaak tegen elkaar, waarbij de eerstgenoemde regelmatig als winnaar uit de bus kwam. Maar deze keer, met veranderingen in beide ploegen, leken de machtsverhoudingen te zijn omgedraaid. De finalist kenden we pas na drie gespeelde maps. Apologis won met 13-16 op Dust2, TheDice nam Vertigo in met 16-10. Ook op de beslissende map Inferno was de strijd hevig, maar uiteindelijk toonde Apologis zich net iets sterker (13-16).

Met zijn geweldige prestatie greep Apologis het tweede finaleticket. In de grote finale was LLL de opponent, dat met 2-0 won van Clutch Rayn. De clash tussen een Franse organisatie en een Belgisch-Nederlandse organisatie vormde het slot van een recordweekend wat betreft toeschouwers. De streams in het Frans, Engels en Russisch brachten samen meer dan 100.000 kijkers bij elkaar gedurende de drie dagen.

Om klokslag 19u ging de laatste BO3 van het seizoen van start, en waarschijnlijk ook de belangrijkste van allemaal. Na afloop zouden we de kampioen kennen die het grootste stuk van de taart zou krijgen. Of moeten we het ‘leeuwendeel’ zeggen? Want het zijn de Lions die hun stempel wisten te drukken op de finale, ondanks een sterke start van Apologis met een royale overwinning op Vertigo (5-16). Maar LLL reageerde onmiddellijk met een 16-11 op Inferno. De toeschouwers kregen een beslissende map en die werd ongelooflijk spannend, want LLL haalde het uiteindelijk met 25-23!

Een explosie van vreugde voor de ene, een desillusie voor de andere. De grote winnaars van het seizoen 2020 waren bekend. Bernard, blackie, Bowen, eneshan en shield gingen ook naar huis met een cheque van €10.000.

1e LLL : €10.000
2e Apologis : €4.000
3-4e Clutch Rayn / TheDice : €2.000
5-6e GameFist / Maestro : €750
7-8e UBITEAM / Exalty : €250

De grote finale vormde de apotheose van een speciaal seizoen voor de competitie, die door de pandemie een online format moest uitvinden en zich nu op zijn seizoen 2 richt. We zien elkaar midden februari!

Copyright afbeelding: LouvardGame

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top