Hoe Nicolas Batum zich onmisbaar maakte bij de Clippers

Sport |

Deze zondag kampten de Chicago Bulls tegen de Los Angeles Clippers, die uiteindelijk de overhand in de thuiswedstrijd namen dankzij een beslissend punt van Nicolas Batum. De Franse international laat in de laatste weken zien dat hij al essentieel is geworden voor zijn ploeg.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door een 3 + 1 in de laatste minuten te scoren, legde Nicolas Batum de overwinning van de Clippers deze zondag tegen Chicago vast. Los Angeles kon opnieuw rekenen op een sterke Kawhi Leonard (35 punten, zijn record dit seizoen) en een topprestatie van Paul George (28 punten, 9 assists) om in efficiëntie te concurreren met de Bulls van de geweldige Zach LaVine (45 punten). Maar het was de Franse international die op het beslissende moment het verschil maakte, zoals zo vaak sinds de start van het seizoen.

De perfecte lijm van het team

Na vijf lange jaren bij Charlotte, voegde Nicolas Batum zich bij de Western Conference en Los Angeles voor de start van dit nieuwe seizoen. Nadat hij tegenover de krant ‘Le Parisien’ had bevestigd dat hij nog lang niet 'opgebrand' was, bewijst de 32-jarige basketballer al bijna een maand dat hij nog steeds het niveau van weleer haalt.

"Tyronn Lue (de coach van de Clippers) verwacht dat ik de lijm van het team' ben, een speler die de druk van Kawhi Leonard's schouders in ongeveer een kwartier kan wegnemen", zei de vleugelspeler van de Clippers afgelopen december. Nog voor hij het verschil maakte tegen de Bulls, was Nicolas Batum ook al tegen de Suns en de Warriors de clutchmaster, wat wil zeggen dat hij in zijn eentje het hele team over de streep trekte, vooral in de laatste minuten of seconden wanneer de score krap is, tegen de Suns and the Warriors.

Ten derde zijn de Clippers zich bewust van het belang van hun vleugelspeler. Ter ondersteuning van de sterren van het team lijkt Nicolas Batum zijn plaats in de major te hebben verdiend. Zo erg zelfs dat de aangekondigde kapitein, Marcus Morris, nog steeds out door een blessure, zelf zijn coach vroeg om de Fransman op het veld te laten staan. "Ik zei tegen de coach: 'Als ik van de bank kom, wordt het geweldig. De Clippers hebben me een plezier gedaan. me gegeven wat ik verdiende en waarvoor ik werkte. Het is een team dat op de eerste plaats hoort te staan. Wat mij ook wordt gevraagd, ik zou het doen." Deze houding toont blijk van respect dat het hele team heeft voor een basketbalspeler die weliswaar gemiddeld geen 20 punten scoort, maar altijd het verschil zal maken door zijn teamgenoten te helpen. Dankzij dit soort spelers bereik je aan het einde van het seizoen de top.

Volg het NBA-seizoen op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top