Club Brugge, met scorende Bas Dost in debuutmatch, is de winnaar van het weekend

Jupiler Pro League | Racing Genk, Sporting Charleroi, RSC Anderlecht, Antwerp én Beerschot lieten allemaal punten liggen in het voorbije weekend. Leider Club Brugge profiteerde optimaal van de uitschuivers van zijn concurrenten. Het won, onder meer dankzij een goal van de debuterende Bas Dost, met 1-2 bij Sint-Truiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge was voor aanvang van het duel op Stayen gewaarschuwd: vijf van de zes achtervolgers op de leider leden puntenverlies. Een zege zou betekenen dat blauw-zwart wat extra marge zou nemen. STVV stond dan wel maar vijftiende, sinds de komst van de nieuwe trainer Peter Maes werd er wel een knappe negen op negen geboekt. Een dubbele waarschuwing dus voor Club Brugge.

Geen geschorste Hans Vanaken bij de Bruggelingen, dus mocht Charles De Ketelaere zijn plekje innemen op dat middenveld. In de spitspositie werd meteen het nieuwe gezicht Bas Dost geposteerd. De twee zouden elkaar al zeer snel vinden. Na nog geen kwartier voetballen kreeg Dost de bal in de zestien geserveerd na een heerlijk voorzetje van De Ketelaere. Met een rake volley opende de Nederlander meteen zijn rekening in de Jupiler Pro League.

Dat Dost zich meteen laat opmerken in zijn debuutmatch, is geen toeval. Sinds hij de Nederlandse competitie verliet voor zijn buitenlandse avonturen, scoorde hij telkens bij zijn competitiedebuut. Dat deed hij voor Wolfsburg, Sporting CP, Eintracht Frankfurt en nu ook voor Club Brugge.

Noa Lang zou in de eerste helft het Nederlandse feestje nog compleet maken. Tien minuten voor de pauze verdubbelde hij de score op aangeven van Krépin Diatta. Opdracht volbracht zou je denken, ware het niet dat Club Brugge onherkenbaar uit de kleedkamer trok. STVV maakte het nog spannend, maar verder dan de aansluitingstreffer van Jonathan Buatu kwamen de Kanaries niet.


Werk aan de winkel voor Vercauteren

Een van die achtervolgers van Club Brugge die punten liet liggen, was Antwerp. Tegen de buren van KV Mechelen kreeg The Great Old zelfs een stevige bolwassing: 3-0. Uitgerekend Geoffry Hairemans zette tegen zijn ex-ploeg een knalprestatie neer en kroonde zich tot matchwinaar met twee goals.

Voor Hairemans moet de revanche zoet gesmaakt hebben. De aanvallende middenvelder vertoefde van 2015 tot 2019 bij Antwerp en was er een absolute publiekslieveling. Het bestuur investeerde de voorbije jaren echter fors in een nieuwe kern, waardoor er geen prominente plek meer beschikbaar was voor Geoffke Deurne-Noord. Met twee goals tegen zijn Antwerp haalde Hairemans nu zijn gram.

Overigens nog geen Franky Vercauteren op de Antwerpse bank gisteren. Die moest nog in quarantaine blijven na zijn buitenlandse uitstap. Ook belangrijke spelers als Dieumerci Mbokani moesten thuisblijven omdat ze tegen de regels van de club in toch naar het buitenland zijn geweest. Rudi Cossey nam de honneurs waar en zag zijn spelers voetballen “als kippen zonder kop”. Terug wat drive en agressiviteit in de Antwerpse machine krijgen, lijkt prioriteit nummer één te worden voor Vercauteren.

Blijf alles omtrent de Jupiler Pro League op de voet volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top