Lommel SK heeft zondag een oefenduel gespeeld tegen KRC Genk. Een hattrick van Cyriel Dessers bezorgde de Genkenaars een 3-1 zege, al had het resultaat er ook anders kunnen uitzien. Maandagmiddag was AA Gent dan weer te sterk voor RWDM.
De invallers van KRC Genk kwamen via twee penaltygoals van Dessers al snel tot op 2-0. Toch knokte Lommel zich terug in de match via een goal van Verschueren. Diezelfde Verschueren kwam even later zelfs ook heel dicht bij de 2-2, maar de poging van de middenvelder strandde tegen de binnenkant van de paal. Op de tegenaanval zorgde Dessers prompt voor de 3-1 waarna de score niet meer veranderde.

Nieuwkomers Saito en Rosa waren nog niet van de partij. De Japanner wordt zondagavond in Lommel verwacht terwijl de Braziliaan in de loop van volgende week toekomt. Beiden moeten dan nog wel in quarantaine en kunnen dus eigenlijk pas ten vroegste eind deze maand meetrainen met de groep.

Experimenteel RWDM

Maandagmiddag stond RWDM op het oefenveld. De Brusselaars oefenden tegen de invallers van AA Gent. Coach Vincent Euvrard experimenteerde vlot en liet uiteindelijk maar 2 spelers van de starterself ook in de tweede helft nog even op het veld staan (Rommens en Ruyssen). AA Gent won uiteindelijk vrij vlot met 2-0.