LaMelo Ball, een rookie die de NBA gek maakt

Sport |

LaMelo Ball schittert in de NBA. De 19-jarige point guard, die nog maar net de hoofdklasse binnenstormde, werd de jongste speler in de geschiedenis die een triple double maakte. Zaterdagavond speelde hij een hoofdrol in Charlotte's overwinning tegen Atlanta (113-105) door 22 punten, 12 rebounds en 11 assists te verzamelen.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De broer van Lonzo Ball had twee dagen eerder al geflirt met de triple double (drie statistische categorieën tot minstens 10, bijvoorbeeld 10 punten, 10 rebounds en 10 assists, red.) in een broederlijk duel tegen Lonzo Ball en New Orleans. "Een 19-jarige rookie biedt dat meestal niet. Het is echt zeldzaam wat we zien", zei coach James Borrego.

Na precies 19 jaar en 140 dagen overtreft LaMelo Ball Markelle Fultz, die het record in 2017 nam op een leeftijd van 19 jaar en 317 dagen. De Hornet loopt ook voor op anderen die schitterden op jonge leeftijd zoals Luka Doncic (19 jaar, 327 dagen), LeBron James (20 jaar, 20 dagen) of zelfs Magic Johnson (20 jaar, 75 dagen). LaMelo Ball heeft sinds het begin van het seizoen gemiddeld 11,8 punten, 5,7 rebounds en 5,3 assists gemaakt.

The Ball broers en zussen

LaMelo Ball is de derde zoon, na Lonzo en LiAngelo, van het echtpaar gevormd door LaVar Ball en zijn vrouw Tina. Na zijn middelbare studies aan de Chino Hills High School, waar hij als leider speelde, belandde hij in dezelfde club als zijn broers Lonzo Ball en LiAngelo. Gedurende deze periode behoorde hij tot de beste spelers van het land in zijn klasse.

Hij besloot toen om niet in de NCAA te spelen om prof te worden en vloog naar de Litouwse club BC Prienai. Op 16-jarige leeftijd werd LaMelo Ball de jongste Amerikaanse basketballer die prof werd. Daarna voegde hij zich, samen met zijn broer LiAngelo, bij de Los Angeles Ballers, die spelen in een nieuwe Amerikaanse competitie die door hun vader is opgericht. Na een positie als freelancer bij de Illawarra Hawks in Australië, waar hij in 2019-2020 zal worden uitgeroepen tot rookie van het seizoen, wordt hij door de Charlotte Hornets als derde geselecteerd in de draft van 2020.

Felicitaties van ‘de koning’

Hij is zeer populair op het veld maar ook daarbuiten (hij heeft meer dan 6 miljoen volgers op Instagram). Daarnaast onderscheidt de slanke spelmaker zich met name door zijn uitstekend spelinzicht en pasgevoel. Zaterdagavond overspoelde Ball de ontmoeting tussen Charlotte en Atlanta met zijn talent en brak hij het record als jongste speler dat ooit werd verbroken door een zekere LeBron James. ‘De koning’ zelf wilde deze ongelooflijke prestatie graag erkennen door het 19-jarige fenomeen op Instagram te feliciteren.

Bekijk de NBA op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top