Waarom je het nieuwe werkjaar best start met ‘Clean Your Desk Day’

Het nieuwe jaar is gestart en na de kerstvakantie en het nieuwjaarsweekend kwamen velen wellicht terug op hun bureau (thuis of op kantoor). Liet je jouw bureau helemaal opgeruimd achter of niet? Op ‘Clean Your Desk Day’ zorg je best voor een proper en opgeruimd bureau om je werkdag goed en gestructureerd te beginnen. 

 

Van chaos naar efficiëntie

‘Clean Your Desk Day’ wordt elk jaar gevierd op de tweede maandag van januari. Een net bureau stimuleert je om gefocust te blijven en een productieve werkdag aan te vatten. Een wanordelijke werkruimte zou chaos en een ontbreken van focus in de hand werken. Bovendien gaat ‘Clean Your Desk Day’ niet alleen over je fysieke ruimte, ook het bureaublad van je computer mag wel eens opgeruimd worden. Zet die losse bestanden dus netjes in de respectievelijke juiste folders!

Waarop je best let? Wel, begin met je bureautafel helemaal leeg te maken. Maak het oppervlak schoon en leeg je prullenmand. Losse papieren scan je best in, zodat je ze in de juiste mappen op je computer kan bewaren en je ze niet kwijt raakt. Verwijder onnodige documenten en niet-werkende programma’s die je toch nooit gebruikt. Ruim ook je mailbox even op, want die zevenhonderd ongelezen reclamemails in je junkfolder mogen toch richting de prullenmand, niet?

Minimalisme

Liefhebbers van een leeg en ordelijk bureau, kunnen zich vast en zeker vinden in de levensstijl van een ‘minimalist’. Op Netflix kan je nu kijken naar ‘Minimalism, a documentary about the important things’ en ‘The Minimalists: Less is Now’.

De eerste documentaire gaat over een levensstijl waarin ‘minder is meer’ centraal staat. Verschillende mensen worden geïnterviewd over het Amerikaanse ideaal waarbij materialisme gelukkig maakt. 

‘The Minimalists: Less is Now’ vertelt het verhaal van twee goede vrienden, Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, die een beweging opbouwden vanuit het minimalisme. Ze vertellen hoe het leven mooier kan zijn, met minder. 

Beide documentaires zijn te bekijken op Netflix. 

Films

Bekijk alles
Top