Na de selectie van de deelnemende teams hadden de teams tot 31 december de tijd om de samenstelling van hun teams te bevestigen. Enkele dagen voor de start van de competitie bekijken we de nieuwkomers en vertrekkers in de deelnemende teams! De competitie zal je via een livestream kunnen volgen op Pickx.be!

Sector One

De regerende kampioen is terug voor een nieuw seizoen! De vossen zetten hun titel op het spel met een heel ander team dan de kampioenen van vorig jaar. Een verrassende beslissing als we de dominantie zagen die Sector One vorig jaar wist op te leggen, ondanks een kleine schrik in de Country Finals. De comeback nadien was niet mis!

De enige overblijver na de mercato is midlaner Night, zeker een van de meest indrukwekkende spelers in de competitie wat betreft mechanics. Hij krijgt gezelschap van Zhergoth, een toplaner die rechtstreeks van PSV Esports overkwam, en van Aesthetic, een Zweedse jungler. Beide spelers keerden terug naar Sector One na een korte afwezigheid. Het laatste lid dat zich bij het team aansloot zou je moeten kennen, want hij heeft het de kampioen moeilijk gemaakt tijdens de grote finale van vorig seizoen. Duimelot, vervanger op de support van KVM Esports, vervolledigt het team. Met dit soort individuen heeft het Sector One-team zeker enkele troeven in handen om het komende seizoen mee te beginnen. Afwachten hoe het team tijdens het seizoen in elkaar zal passen en of de samenhorigheid binnen de groep zal aanslaan.

ION SQUAD

Dit is een team dat veel van zich heeft laten horen in het tussenseizoen. Want de beslissing om een zeer jong team in de Belgian League te integreren, ten koste van de reeds bestaande organisaties die goed in de scene zitten, heeft veel inkt doen vloeien. Maar we laten het verleden voor wat het is en zijn benieuwd wat ION SQUAD dit seizoen voor ons in petto heeft.

Ondanks een “minimalistische” (maar wel vrij grappige) communicatie moet het team van Ion Squad niet jaloers zijn op de concurrentie. De nieuwkomer in de Belgian League startte sterk met de rekrutering van Phoenix, voormalig toplaner bij Sector One. Hoewel hij vorig jaar schitterde, zal hij zich nu zeker moeten aanpassen om in een team te passen dat misschien anders zal functioneren. Op de midlane vinden we Marrow Ooze. Hij is niet bekend binnen de Belgische scene gezien zijn recente overstap uit de Portugese competitie LPLOL. De derde speler is Dommy, die vorig seizoen voor Echo Zulu als jungler in de Nederlandse competitie speelde. Op de botlane zal Saye de ADC zijn. Hoewel we je graag meer over hem hadden willen vertellen, kunnen we alleen maar zeggen dat hij nieuw is binnen de scene.

Kleine eigenaardigheid: hij wordt vergezeld door support wewillfailer die ook de rol zal opnemen van… hoofdcoach. We kunnen niet wachten om te zien hoe de jongeman beide petten van speler en coach zal dragen.

KRC Genk

Nog een nieuwkomer in ons klein landje! Reeds actief in de esports, met name op FIFA met zijn speler Abdullah Waiss, lijkt de club meer en meer te willen investeren in de lokale esportsscene. Dat initiatief kunnen we alleen maar toejuichen.

Dit seizoen 2021 markeert de grote terugkeer in de Belgian League van toplaner Dr Saw, die enkele jaren in kleinere teams speelde. Hij bracht Kapstok mee, voormalig midlaner van Bastards Esports. Hoewel de twee spelers vorig jaar niet in de Belgian League actief waren, vertrekken ze met een belangrijk voordeel: ze kennen elkaar door en door, een grote troef als je weet in welke mate het collectieve spel een sleutelwoord is in League of Legends. Om orde op zaken te stellen en het tempo op de map te bepalen, vertrouwt KRC Genk op Pieter05, een voormalig lid van Team7AM. En het lijkt erop dat het team zijn spelers zorgvuldig heeft uitgekozen, want de laatstgenoemde kent de botlane. Pieter05 vertegenwoordigde namelijk met KieDie en Cisse de Hogeschool PXL in de Belgian College League.

Hoewel de spelers elkaar kennen, betekent dat niet automatisch dat de magie zal werken. Veel teams functioneren inderdaad op verschillende manieren. We zullen dus moeten wachten tot het reguliere seizoen om te zien of de twee kernen van spelers erin slagen om samen te komen en om te winnen.

Team 7AM

Bij Team 7AM verandert er niet enorm veel. Voor de positie van botlaner vertrouwt Team 7AM op Honels, die zijn eerste seizoen in de Belgian League zal spelen. Hij komt over uit het academy team van 7AM. Hij zal worden ondersteund door Mark, die nu al meer dan een jaar de support is van het team.

Op de midlane zien we een behoud van vertrouwen in de spelers, maar dan op een andere positie. De voormalige botlaner van het team, Yoni, schuift op naar de midlane, een manoeuvre dat vaak te zien is binnen de competitieve wereld van League of Legends, soms zelfs in de grote competities. Ook toplaner Vinnie is weer aanwezig voor een seizoen in het shirt van 7AM. Het laatste lid van het team komt rechtstreeks uit het academy team van Aethra! De Nederlander Nomis maakt het team compleet.

4Elements Esports

De derde nieuwkomer voor het komende seizoen! 4Elements, reeds aanwezig op andere games, gooit zich in de strijd om een titel op League of Legends. Hiervoor heeft het Nederlandse team onder andere ingezet op spelers met een sterk potentieel.

Ten eerste heb je Psclly, die rechtstreeks overkwam van Team THRLL om het koninkrijk van de toplane op orde te brengen. Met picks als Riven, Yasuo of Aatrox moet hij het zijn tegenstanders moeilijk maken. Hoewel de toplane over het algemeen een aparte wereld is op de map, zal hij kunnen rekenen op Frenzy, een Hongaarse speler die de overstap maakte van het Goskilla-team dat in de Italiaanse league Balistics actief is. Op de midlane vinden we Atlas. Het seizoen moet voor hem een bijzondere smaak hebben, want het is de eerste keer dat hij in de Belgian League zal spelen, na zijn grote sprong uit de Open Tour Benelux. Op de botlane kiest 4Elements met ADC Mis en support xCharm voor twee spelers die elkaar kennen, twee Polen die de laatste paar maanden wat moeite hebben gehad om te presteren.

KVM Esports

Hoewel dit pas na een paar wedstrijden kan worden bevestigd, hebben we hier een van de teams met een grote kans op succes in dit seizoen 2021. Verrassend genoeg heeft KVM, ondanks een welverdiende tweede plaats in de Country Finals, een groot deel van zijn ploeg laten gaan, ten voordele van verschillende Nederlandse Dutch League-teams.

De enige speler die zijn plaats behoudt is toplaner Robba. Vorig jaar deed hij zijn tegenstanders het hele seizoen huiveren met zijn angstaanjagende Sion, nu zal hij dus moeten samenwerken met nieuwe teamgenoten om beter te doen dan vorig jaar. In de jungle duikt Urban op na zijn twee maanden in de TCL (Turkse competitie). Het is moeilijk om de speler in te schatten omdat we zo weinig over hem weten, maar net dan wordt het interessant. Om het team compleet te maken heeft KVM Esports spelers van Aethra gerekruteerd. Geen wonder als je weet dat KVM en Aethra, het team dat geen spot kreeg voor de Belgian League, enkele dagen geleden hun fusie aankondigden.

Zo zullen midlaner Mikkel, ADC Slyv3r en support Bardo zich bij het team voegen om te proberen de beker in de lucht te steken aan het einde van het seizoen.

Je zal het wel al gemerkt hebben, er zal heel wat mooi volk deelnemen aan het seizoen 2021 van de Belgian League. Hoewel de machtsverhoudingen op dit moment wazig zijn, zullen de favorieten na een paar speeldagen al opvallen. Maar overhaaste conclusies zullen we niet mogen trekken, want een remontada of een ommekeer aan het einde van het seizoen is altijd mogelijk. Natuurlijk komen we elke maandag samen om de competitie te volgen via een livestream, hier op Pickx.be!