Onbekend is onbemind: deze Belgische films moet je gezien hebben

Muziek |

De coronacrisis treft de culturele sector recht in het hart. Ook de Belgische filmsector lijdt zwaar onder de gevolgen van het virus. Producties liggen stil, opnames worden uitgesteld en nieuwe films worden afgelast of op de lange baan geschoven. Proximus Pickx draagt graag haar steentje bij door enkele Belgische films in de ‘picture’ te zetten. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ex Drummer (2007)

Ex Drummer is een speelfilm uit 2007 van Koen Mortier, gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans uit 1994. Dries Vanhegen, Norman Baert en Sam Louwyck belichamen de hoofdrollen. Ook Wim Willaert en Gunter Lamoot zien we in de film terug.

Het verhaal gaat over drie gehandicapte muzikanten die een zoektocht starten naar een drummer om hun bandje te vervolledigen. Ze willen optreden op de Eerste Grote Rockprijskamp van Leffinge. Ze kiezen de bekende schrijver Dries als drummer. Die ziet de uitnodiging als een kans om zijn leven opnieuw kleur te geven. De komst van de manipulerende Dries in de band leidt tot veel problematische situaties, want hij ziet als geen ander de zwakke plekken van de andere bandleden.

Far West (1973)

Voor deze komische film keren we ettelijke decennia terug in de tijd. Jacques Brel lanceerde deze Belgisch-Franse komedie op het filmfestival van Cannes in 1973. Brel had een grote passie voor de ‘Far West’, wat ook de basis voor de film vormt. Jacques krijgt van een vreemde speciale krachten. In het verhaal creëeren Jacques en kompanen een imaginaire ‘Far West’ waarnaar ze op zoek gaan. Net omdat de plek imaginair is, zullen ze er nooit raken. Toch belandt de ‘Far West’ op een ultieme plek in de harten van de hoofdrolspelers. De film werd geschreven en gemaakt door Jacques Brel, die tevens de hoofdrolspeler is. 

Aanrijding in Moscou (2008)

In 2008 bracht Christophe Van Rompaey de inmiddels erg populaire film ‘Aanrijding in Moscou’ uit. De film won de SACD Prijs voor Beste Scenario en de ACID/CCAS Distributieprijs op het filmfestival van Cannes in 2008. Daarin schitteren Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh onder anderen als hoofdrolspelers. Het verhaal speelt zich af in de Gentse wijk ‘Moscou’. Matty, gespeeld door Sarafian, rijdt op een parking van een warenhuis tegen de vrachtwagen van Johnny, gespeeld door Delnaet. Wat volgt is een speciaal liefdesverhaal dat lijdt onder het verleden van zowel Matty als Johnny. Of ze uiteindelijk in een relatie belanden, dat kom je te weten bij het bekijken van de film … 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top