Lierse Kempenzonen heeft zaterdag een klein succesje geboekt. De Kempenaars haalden een 0-1 achterstand op in een oefenduel tegen RSC Anderlecht en wonnen uiteindelijk met 2-1. Voor Van Imschoot en co was het de eerste zege sinds begin november (uit bij Seraing).
Anderlecht reisde naar het Lisp met een jeugdig elftal omdat paars-wit natuurlijk morgen nog in de competitie aan de bak moet. Toch stonden er met Vlap, Stroeykens en Guindo enkele interessante namen tussen de lijnen. Die laatste scoorde de openingstreffer voor Anderlecht, maar Ben Hammou en Placca konden de scheve situatie nog recht trekken voor de Pallieters. De zege voor Lierse K. is ongetwijfeld een opsteker omdat de club al twee maanden verliesmatchen aan elkaar rijgde.

Normaliter kwam ook Union Sint-Gillis zaterdag in actie. Maar de oefenpot tegen de Luxemburgse kampioen Fola Esch werd in extremis afgelast. De reden voor de afgelasting zou bij de Luxemburgers liggen omdat zij enkele Covidgevallen ontdekt zouden hebben binnen het team. Bij Union lasten ze dan maar een extra training in.