KVC Westerlo vindt rechtsachter én linksbuiten op de transfermarkt

Challenger Pro League | KVC Westerlo heeft zaterdagmiddag twee nieuwe spelers voorgesteld. De Kempenaars kondigden eerst de komst van de Zwitser Léo Seydoux aan om dan ook nog eens de Fransman Ange-Freddy Plumain aan de fans voor te stellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seydoux is een 22-jarige rechtsachter die overkomt van het Zwitserse Young Boys. De voormalige jeugdinternational speelde de voorbije seizoenen heel wat wedstrijden op het vierde niveau van Zwitserland, maar mocht vorig seizoen - via een uitleenbeurt aan Neuchatel Xamax - toch ook al proeven van het hoogste niveau. Seydoux speelde een volledig seizoen mee als titularis bij Xamax, maar kon niet voorkomen dat de club degradeerde. De rechtsachter (die ook links kan spelen) ging opnieuw naar Young Boys, maar kreeg daar geen kans in het eerste elftal. Westerlo bood hem een contract aan voor 3,5 seizoenen.

Plumain is dan weer een 25-jarige linksbuiten die voor een half jaartje gehuurd wordt van Samsunspor. De Parisien verzamelde de voorbije jaren al heel wat clubs (Fulham, Sedan, Beitar Jeruzalem, ...), maar kon nergens echt doorbreken. Desalniettemin heeft Plumain wel al meer dan 170 wedstrijden op zijn teller staan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top